Всички приятелки се изредиха да питат за рецептата: Ето в какво овалвам тиквичките, за да станат толкова вкусни и хрупкави

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички приятелки се изредиха да питат за рецептата: Ето в какво овалвам тиквичките, за да станат толкова вкусни и хрупкави
Всички приятелки се изредиха да питат за рецептата: Ето в какво овалвам тиквичките, за да станат...
44017
Всички приятелки се изредиха да питат за рецептата: Ето в какво овалвам тиквичките, за да станат толкова вкусни и хрупкави
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тиквичките са страхотен бърз обяд, когато искате да приготвите нещо вкусно и въпреки това да не прекарвате много време в кухнята. Можете да ги приготвите като предястие, гарнитура или основно ястие.

В горещите дни тиквичките са отлично и лесно ястие, а най-вкусни са в комбинация със свежа салата.

От няколко месеца използвам следната рецепта и мога да кажа, че е една от най-вкусните. Всичките ми приятелки знаят как се пържат тиквички, но все питат за моята рецепта. Тиквичките, панирани така, стават хрупкави отвън и меки отвътре. Стоят много декоративно на всяка маса и не са много мазни. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие Златни пържени тиквички :

Златни пържени тиквички

Продукти:  

  • 2 тиквички или колкото е необходимо
  • сол и черен пипер
  • 100 г сирене по избор
  • 1 ч. л. магданоз
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 3 яйца
  • 100 г галета
  • 50 г брашно и малко олио за пържене на тиквичките

Приготвяне:

Измийте добре тиквичките и ги подсушете, преди да започнете приготвянето им. Направете бразди по цялата дължина на тиквичките с вилица. Отрежете двата края на всяка тиквичка и нарежете на тънки листове (по вдлъбнатините). 

тиквички набраздени

филийки тиквички

Прехвърлете тиквичките в по-дълбок съд и ги овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте с ръце, за да разпределите солта и черния пипер и оставете да престои 15-20 минути. През това време пригответе съставките за пържене. Настържете сиренето (използвайте сирене/кашкавал по избор), добавете 1 чаена лъжичка ситно нарязан магданоз (сух или пресен), 1 супена лъжица червен пипер и 3 яйца.

настърган кашкавал

панировка тиквички

Смесете съставките, докато се образува гъста смес, която е лесна за овалване, трябва да изглежда каша. В друга купа смесете галетата с брашното. Пригответе тиган, в който ще загреете олио. След като починат малко, тиквичките се овалват първо в сместа от галета и брашно, а след това в сместа от яйца и сирене.

панировка със сирене

тиквички паниране

Всяка тиквичка трябва да се потопи добре в сместа, затова директно се прехвърля в тиган със загрято олио. Тиквичките се пържат в количество, колкото се поберат в тигана (при мен 3). Пържат се покрити с капак на средна температура за 4-5 минути, след което се обръщат и се пържат покрити на слаб огън за 5 минути.

пържене тиквички

панирани тиквички рецепта

Така се приготвят всички тиквички, а като се изпържат, се нареждат в чиния със салфетка, за да се отцедят малко от мазнината. Поднесете ги със свежа салата. 

панирани тиквички със сирене

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft