ЕЛАСТИЧЕН турски сладолед - всички полудяха по рецептата, по-вкусен не сте опитвали!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЕЛАСТИЧЕН турски сладолед - всички полудяха по рецептата, по-вкусен не сте опитвали!
ЕЛАСТИЧЕН турски сладолед - всички полудяха по рецептата, по-вкусен не сте опитвали!
10355
Източник: actualno.com
ЕЛАСТИЧЕН турски сладолед - всички полудяха по рецептата, по-вкусен не сте опитвали!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Турците са известни със своите сладки изкушения - баклави, толумби, шербет, локум, пишманье... Списъкът е дълъг и подробен, а човек едва ли може да ги опита всичките.

Има обаче едно лакомство, което е предпочитан деликатес в летните жеги - турският сладолед . Интересното при него е, че освен, че е много вкусен, се разтяга като ластик! Ако още не сте имали възможността да го опитате в Турция, днес ви предлагаме да си го приготвите у дома, при това е доста лесно. Ето необходимите продукти за Турски теглен сладолед :

Турски сладолед

Продукти:

• козе мляко - 4 ч.ч.

• захар - 1 ч.ч.

• салеп - 1 с.л. (брашно от орхидея - има го в ориенталските магазини)

• ванилия - 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Пригответе си голяма купа, в която да смесите захарта, салепа и ванилията. Първо се започва със сухите съставки.

Включете котлона и оставете млякото да се затопли. Към него постепенно започнете да прибавяте от сухите съставки. Трябва да бъркате постоянно, така че кремът, който се получава, да наподобява пудинг. Намалете котлона на най-ниските градуси и оставете кремът да се готви в продължение на половин час.

След това оттеглете от котлона и изчакайте да изстине.

Когато това се случи, прехвърлете в подходящ съд и заравнете повърхността му. Може да го посипете с плодове, шоколадови пръчици или да го гарнирате накрая - преди да го сервирате в десертни купички.

След 30 – тата минута извадете от фризера и започнете да разтягате крема с помощта на вилица. След това отново го приберете във фризера.

еластичен турски сладолед

Това се прави няколко пъти през интервал от 30 минути. Накрая сладоледът се прехвърля в съд с капак и се оставя във фризера за 5 часа, за да може да стегне добре.

турски сладолед

Това турско изкушение е толкова вкусно, че дори не е за вярване. Задължително трябва да го опитате. Рецептата е феноменална и винаги се получава перфектно!

еластичен турски сладолед

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft