Баницата е деликатес, който едва ли някой ще откаже на закуска. Всички знаем как се прави - редиш кори и плънка, печеш и готово. Днес ще ви изненадаме с може би най-лесната рецепта за баница, но това, че има само три съставки не трябва да ви заблуждава! Резултатът е впечатляващ. Пригответе си я и ще се насладете на евтина и вкусна закуска (а защо не обяд или вечеря?). Ето какво ви трябва:
Бухнала баница от три съставки
Продукти:
500 г кори за баница
6 яйца
1 л кисело мляко
1 супена лъжица сол
малко олио за намазняване на тава (30 см)
Приготвяне:
Яйцата се разбиват с миксер, докато шупнат. Добавете киселото мляко и заделете 3-4 с.л. Смесете яйцата и киселото мляко, след което намазнете тавата. Поставете един лист от готовите кори и друг върху него, на кръст. След това вземете половин кора, натопете я в плънката, накиснете я в сместа и я наредете в тавата.
Не притискайте корите една върху друга, докато ги редите, трябва да има "въздух" между тях, без да се притискат. Не пестете от плънката. Когато направите един ред, вземете една кора и я разделете на 3 части, не е задължително точно. Подредете ги леко намачкани върху напоените кори.
Продължете да накисвате и наслоявате върху тези сухи кори. Тези сухи кори се слагат, за да попият малко от плънката. За най-отгоре оставете кора, която да покрие цялата баница. Ако ви е останала плънка, изсипете върху намачканите кори. Отгоре се захлупва с корите, които висят отстрани, поставя се последната кора и се залива със заделеното кисело мляко.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса поне половин час. Когато баницата се запече, се покрива с хартия и се пече още 10 минути.