Днес ви предлагаме да опитате тези невероятни картофени бомбички , пълни с разтопен кашкавал и крехка шунка. Ще останете очаровани и вие, и близките ви, а най-вероятно е да не стигнете изобщо до основното, ако ги поднесете като предястие! Рецептата е лесна и може да я приготвите още тази вечер - със сигурност вече имате продуктите у дома си.
Картофени бомбички с кашкавал и шунка
Продукти:
200 грама картофи, сварени и пюрирани
100 грама брашно /или повече, в зависимост от консистенцията на картофеното пюре/
2 супени лъжици пармезан
2 чаени лъжички бакпулвер
сол и черен пипер на вкус
шунка
кашкавал
олио за пържене
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете картофеното пюре с брашното, пармезана и бакпулвера.
Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и замесете меко и еластично тесто. Добавете още брашно, ако е необходимо.
Разточете върху леко набрашнена повърхност и изрежете 12 диска с дебелина около 5 милиметра. Или повече, в зависимост от големината на формичката или чашата.
Разпределете шунката и кашкавала върху половината от тях, а с останалите ги покрийте и притиснете ръбчетата, за да ги запечатате.
Загрейте олио в голям тиган и изпържете картофените бомбички до златист цвят от двете страни.
Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!