Всички си правят баналните кисели краставички за зимата, а аз си правя кисели тиквички, трепач стават

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички си правят баналните кисели краставички за зимата, а аз си правя кисели тиквички, трепач стават
Всички си правят баналните кисели краставички за зимата, а аз си правя кисели тиквички, трепач...
43629
Всички си правят баналните кисели краставички за зимата, а аз си правя кисели тиквички, трепач стават
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Направете си такива кисели тиквички за зимата , няма да съжалявате.

Моята рецепта за кисели тиквички е доста успешна. Тиквичките стават хрупкави и вкусни като краставичките.

Всяка година си приготвям такива тиквички за зимата. Който ги е опитвал задължително ми иска рецептата. Приготвянето им не е сложно.

 

Необходими продукти за кисели тиквички :

Тиквички с големина 8-10 максимум 15 см. (отглеждам само тъмно зелени, но не е проблем да приготвите и от светлите), винен оцет (четете добре какво пише на етикета, ако не пише винен оцет не го купувайте), захар, лук, чесън, цвят копър, черен пипер на зърна, синап, сол, по желание може да добавите люта чушка за пикантност.

Приготвяне: измийте тиквичките и ако има нужда ги прережете на нивото на бурканите, които ще ползвате. Обелете лука и го нарежете на дебели филии. Чесънът не се бели само се разделя на скилидки. Измийте цвета на копъра от евентуални дребни насекоми.

На дъното на буркана поставете 2-3 резенчета лук, 1 цвят копър и 1-2 скилидки чесън. Подредете тиквичките, като между тях сложете още 1-2 скилидки чесън, резенчета лук и цвят копър. Отгоре отново завършете с резенче лук, чесън и копър. Добавете на всеки буркан по 1 чаена лъжичка бял синап, 1 чаена лъжичка захар, 1 равна супена лъжица сол, 7-8 зърна черен пипер. Оцетът се слага според вместимостта на буркана. За буркан от 800 мл.- 80 мл. оцет, за 600 мл. – 60 мл. оцет, поради това предварително вижте каква течност събират вашите буркани.

След като сте сложили всички продукти, доливате до ръбчето със студена вода и затваряте бурканите.

 

СЛЕДВА ДА СТЕРИЛИЗИРАТЕ БУРКАНИТЕ С КИСЕЛИ ТИКВИЧКИ.

Това става по следния начин: в голяма тенджера, която би могла да побере направените буркани слагате кърпа на дъното. Подреждате затворените буркани и наливате вода да се покрие капачката 2-3 см. Слагате да се варят (моите варя на котлона, тенджерата ми събира по 5 буркана). В моментът, в който водата заври отмествате тенджерата от огъня. Оставяте за 10 минути бурканите в горещата вода и ги изваждате с помощта на щипка за буркани. Обръщате ги с капачката надолу и ги оставяте да изстинат така.

Вашите кисели тиквички са готови. Съхранявайте ги на тъмно и хладно място. Направете ги и ще останете доволни от резултата.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft