Всички точим лиги, докато се пече - вълшебен крем, нежни блатове и ароматно какао - 100% вкус!...
20 Септември 2016
24914
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тортата , която днес ви предлагаме да подготвите, пленява със своята простота на приготвяне и направо магическия си вкус! Името ѝ е латвийско - Pārsla и означава "снежинка". Това е право в целта: всяка част от десерта се топи в устата като снежинка върху дланта.
Лесна и вкусна торта
ЗА БЛАТА:
захар
1/4 ч.л. ванилия
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
какао на прах (за поръсване)
ЗА КРЕМА:
- 200 гр. извара със съдържание на мазнини 9-15%
- 100-120 гр. захар
- 250 мл сметана с 33% масленост
- 1/4 ч.л. ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
- В дълбока купа разбийте яйцата, постепенно добавяйки захарта.
- Пресейте брашното, разбъркайте го с бакпулвера, солта и ванилията. На малки порции го добавете към течната смес, като внимавате да не спадне обемът. Тестото трябва да има средна плътност и еднородна консистенция.
- Покрийте тавичка (с размери 20 х 30 см) с хартия за печене, леко намазана с масло. Изсипете тестото във формата и го разпределете равномерно по повърхността. Печете блата 10 минути на 200 градуса.
- За крема: разбйте изварата със захарта и ванилията. Бийте до кремообразна смес без бучки.
- Охладената сметана също разбийте с миксер, докато се сгъсти, а след това я смесете с изварения крем.
- Готовия и охладен блат разрежете на 2 части, отрежете краищата. Върху долния блат нанесете 2/3 от крема и покрийте с втората кора. Намажете отгоре и отстрани останалия крем. Поръсете десерта с какао с помощта на цедка и го пъхнете в хладилник за 2 часа минимум.
Ето и подробното приготвяне на тортата в приложеното видео:
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари