Всички търсят тази рецепта: Виолета прави туршия по един и същи начин от 30 години и никога не се...
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Виолета Мишкова, наша редовна читателка, ни показа как да направим кисели краставички , които могат да оцелеят цяла зима в отопляем килер. Методът й обаче е подходящ за туршия от всякакви зеленчуци - остават хрупкави и много вкусни, независимо от това, колко дълго сте ги съхранявали.
Ето нейната рецепта за Универсална туршия :
Универсална туршия от баба Виолета
Изберете зеленчуци, които харесвате и обичате в количество 5 кг, нарежете ги на по-малки парчета като за шарена салата.
Продукти на 5 кг зеленчук:
- 5 лъжици сол
- 15 лъжици захар
- 3-4 супени лъжици винен оцет
- 100-130 мл олио
- черен пипер на зърна
- дафинов лист
- 1 пак. консервант (на dr.Oetker)
- 1/2 пак. фикс за туршии (например на dr.Oetker)
Когато нарежете зеленчуците на ситно, сложете върху тях сол, захар, оцет, олио, черен пипер, консервант и фикс. Всичко се разбърква, насипва се в буркани, затваря се плътно и се съхранява в килера.
Снимка: Pinterest
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари