Момичета, намерих страхотна НОВА рецепта за баница - става за 5 минути, а бие по вкус всичко, което съм опитвала:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Момичета, намерих страхотна НОВА рецепта за баница - става за 5 минути, а бие по вкус всичко, което съм опитвала:
Момичета, намерих страхотна НОВА рецепта за баница - става за 5 минути, а бие по вкус всичко,...
7593
Момичета, намерих страхотна НОВА рецепта за баница - става за 5 минути, а бие по вкус всичко, което съм опитвала:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

У дома я наричаме лелина баница , защото рецептата е от лелята на съпруга ми. Приготвя се толкова лесно и бързо, така че винаги, когато нямам време, я правя за обяд.

Баницата се прави с готови кори, но заради покритието корите имат вкус на доманши. Комбинациите за плънката са разнообразни, понякога я правя само със сирене, понякога с нарязани картофи, а днес я направих със сирене и тиквички.

Нямам мярка, когато започна да я ям, наистина е чудно вкусна. Баницата е готова за 5 минути, след което се слага във фурната. Освен за обяд е идеална за закуска или когато нямате много време за прекарване в кухнята. Има нежен вкус, защото се приготвя от фини кори за баница. Не е сложна за изработка, практична е. Ето какво ви трябва:

зачервена баница

Лелината баница

Продукти: 

  • 500 гр. тънки кори за баница (1 опаковка)
  • 400 мл течно кисело мляко (2 чаши)
  • 200 мл олио (1 чаша)
  • 2 чаши брашно (от 200 мл)
  • 1 пакетче бакпулвер
  • сол на вкус

По-долу можете да прочетете няколко идеи за пълнеж. Ще ви представим 4 варианта на пълнеж, а вие можете да измислите своя собствена рецепта.

Плънка №1:

  • нарязани картофи, червен лук, черен пипер, сол. 

Плънка №2:

  • прясно сирене, яйца, крема сирене/сметана, сол.

Плънка №3:

  • прясно сирене, яйца, тиквички, сол (аз приготвям тази). 

Плънка №4:

  • кайма задушена с лук, черен пипер, сол.

Приготвяне: 

В по-дълбока купа смесете хладкото кисело мляко, олиото и солта. Обикновено слагам 1 чаена лъжичка сол или 1 и половина. Разбърква се с тел или бъркалка, след което постепенно се добавят 2 чаши брашно (аз го добавям на 4 пъти). Разбъркайте, докато се получи гъсто тесто, малко по-гъсто от тестото за палачинки.

При последното добавяне на брашното се добавя и бакпулверът. Разбъркайте сместа, докато се комбинира напълно. Леко намаслете и набрашнете плота. Поставете една от корите, след което започнете да пълните баницата по следния начин:

С готовата смес се намазва първата кора, втората също, а на третата се слага плънка по желание. На всяка втора кора сложете плънка и се уверете, че всяка кора е покрита със сместа. Така се нареждат и намазват на четири места по 3 кори, за да се получат 4 рула, тоест до изчерпване на корите и сместа за намазване (в моя пакет корите са 12).

Този път направих плънка от сирене и тиквички (използвах 2 средно големи тиквички, добавих малко сол, 4 яйца и 500 гр.

сирене). Ако сиренето е много солено не слагам сол. Когато правя баницата с картофи слагам около 1 кг картофи. Когато правя само със сирене, тогава слагам около 700 гр. сирене и 5 яйца, а с месо използвам 600 гр. кайма, 2 глави червен лук и подправки.

чудна баница

Плънката може да се запържи предварително, но не е задължително. Тиквичката например може да се настърже и запържи в малко олио, преди да се комбинира със сиренето. Ако я правите с кайма, нарежете лука на ситно, запържете го, след което като омекне, добавете месото и го запържете докато покафенее.

баница с картофи

Картофената плънка може да се приготви по два начина. Първият начин е да настържете картофите и да ги запържите, след което да ги комбинирате със сиренето, а вторият начин е да ги нарежете на средни кубчета, да ги сварите и да ги комбинирате с останалите подправки.

Намазаната и покрита с плънка баница се навива на руло и така 4 пъти, за да се получат четири рула. Намажете ги с останалата смес и печете около 10 минути на 230 градуса, след което намалете на 200 градуса и печете още 20-25 минути. 

баница със сос

сочна баница

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft