Всички я мислят за скучна, но приготвена по този начин дори децата я обожават

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички я мислят за скучна, но приготвена по този начин дори децата я обожават
Всички я мислят за скучна, но приготвена по този начин дори децата я обожават
7301
Всички я мислят за скучна, но приготвена по този начин дори децата я обожават
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Супата е едно от най-популярните ястия по света. Но хората, които са доволни от него, много малко. Веднъж се замислях защо. И разбрах, че повечето хора смятат супата за скучно, не много вкусно ястие. И я ядат от време на време, само защото е полезна за храносмилателната система .

Но супата може да бъде приготвена по различни начини. Основното нещо е да не повтаряте една и съща рецепта всеки ден, а да опитате нещо ново всеки път. Например, супите от сирене са много подхранващи и могат да бъдат приготвени по различни начини . Подготвихме за Вас няколко варианта за това ястие, които със сигурност ще бъдат включени в арсенала от рецептите ви.

 

Супа от сирене с ориз

Проста, вкусна супа ще помогне във всяка ситуация: и когато гостите изведнъж дойдот, и когато семейството трябва да се нахрани, винаги е решение за вас

Крем супа от сирене с ориз

Състав :

500 г пилешко филе
400 г сирене
150 грама ориз
400 г картофи
150 г моркови
150 г лук
сол на вкус
пипер на вкус
подправки на вкус

Подготовка :

Пилешкото филе се изсипва във вода (3 литра), сол, черен пипер и се вари до готовност. Когато филето е готово, извадете го от тенджерата.
В кипналият бульон, изсипете ориза, гответе за 10 минути.
Картофите, нарежете на кубчета, морковите минете на ситно ренде и ситно нарежете лука. Нарежете месото на малки парченца.
В бульона добавете картофите, лука и морковите. Варете за 5-7 минути. След това добавете месото и гответе докато картофите са готови.
Добавете сиренето, разбъркайте добре и извадете от топлина. При сервиране украсете с подправки

 

Супа със сирене и пиле

Пилешкото месо ще придаде невероятен вкус на ястието, а ароматът ще завладее прага на вратата ви

Супа със сирене и пиле

Състав :

500 г пилешко филе
400 г сирене
150 грама ориз
400 г картофи
150 г моркови
150 г лук
сол на вкус
пипер на вкус
подправки на вкус

Подготовка :

Залейте пилето с вода и гответе докато се свари (25 минути горе долу). Извадете филето от тенджерата.
В кипналият бульон, изсипете ориза и гответе за 10 минути.
Добавете нарязаните картофи, лук, моркови в бульона.

Добавете и солта, пипера и готвене за още 5-7 минути. Не забравяйте да спрете ориза, така че да не гори.
Добавете месото и гответе докато картофите са готови.
Добавете сирене, разбъркайте добре и извадете от топлина. Преди да сервирате, украсете с подправки

 

Ароматна супа със сирене и гъби

Може би най-разпространеният вариант за супа. За тези, които харесват гъби, чудесен вариант.

Ароматна супа със сирене и гъби

Състав :

400 г печурки
1 лук
3-4 картофа
2 супени лъжици растително масло
300 г  сирене

Подготовка :

Изсипете в тенджера 2,5 литра вода и сложете на котлона
Фино нарежете лука и запържете в олио, добавете нарязаните на кубчета гъби и ги пригответе.
Във врялата вода поставете нарязаните на кубчета картофи.
Когато картофите са готови, добавете настърганото сирене, а след това гъбите с лука.
Сол и черен пипер добавете. Гарнирайте с подправки

 

Френска супа със сирене

Продуктите, от които се приготвя супата, са доста прости, а ястието е не по-малко вкусно.

Френска супа със сирене

Състав :

450 г пилешко филе
200 г сирене
400 г картофи
150 г лук
180 г моркови
масло на вкус
сол на вкус
пипер на вкус
дафинов лист на вкус
подправки на вкус

Подготовка :

Сложете месото в тенджерата и излейте водата. След като бульонът започне да кипи, добавете 1 ч.л. сол, пипер на вкус, 2-3 дафинови листа. След като кипне, гответе за 20 минути. След това извадете месото.
Картофите и лука нарежете на кубчета, настъргайте морковите, нарежете на малки парченца месо. Крема сиренето нарежете на кубчета или минете през рендето

Добавете картофите в кипящия бульон. След като кипне, гответе за 5-7 минути.
По това време добавете лука, след това добавете морковите. Сол и черен пипер. След това добавете лука и морковите на супата и гответе за още 5-7 минути.
Добавете месото, гответе за 3-4 минути, след това изсипете крема сиренето, разбъркайте добре и извадете от топлина. Поръсете със зеленчуци преди да сервирате. Ако искате кремеобразна текстура може да пасирате

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft