Всяка година задължително си го правя, защото всички вкъщи го обожават, а и става много бързо и лесно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всяка година задължително си го правя, защото всички вкъщи го обожават, а и става много бързо и лесно
Всяка година задължително си го правя, защото всички вкъщи го обожават, а и става много бързо и...
36863
Всяка година задължително си го правя, защото всички вкъщи го обожават, а и става много бързо и лесно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal


Необходими съставки:


На килограм почистени пресни ягоди слагате 800г. захар и 1/2 ч.л.

лимонтузу (лимонена киселина) .
300 мл. вода

 

Начин на приготвяне:

Почистете от зелените листенца ягодите, измийте ги под течаща вода и ги сложете в подходящ по-голям и дълбок съд. Поръсете ги със захарта и ги оставете една нощ да престоят.
Така,ще си пуснат сока и заедно със захарта ще се получи невероятен сироп. На следващия ден ги сложете на котлона ,налейте водата и ги бъркайте докато получите гъсто сладко, с конситенция такава, че като потопите лъжица в него ,като прокарате пръст да остане чиста следа .

Ако е нужно го "отпенете" т.е. премахнете пяната,която се образува по време на варенето, а при мен беше малко и изобщо не я махнах. 5 минути преди да махнете от котлона сложете лимонтузуто и разбъркайте отново.
Имайте предвид,че като изстине сладкото ще се сгъсти допълнително.

Още докато е горещо го сложете в сухи чисти буркани с винтови капачки и ги обърнете върху равна повърхност, аз слагам тава на пода и така редя бурканите с капачката надолу докато изстинат.

Получава се невероятно вкусно сладко подходящо за всякакви десерти , а моята любима добавка към него сапалачинките.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft