Всяка година я правя за Великден. Викам й салата Козунак, а гостите ми са удивени от невероятния й вкус и вид

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всяка година я правя за Великден. Викам й салата Козунак, а гостите ми са удивени от невероятния й вкус и вид
Всяка година я правя за Великден. Викам й салата Козунак, а гостите ми са удивени от невероятния...
280609
Всяка година я правя за Великден. Викам й салата Козунак, а гостите ми са удивени от невероятния й вкус и вид
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една много красива салата, подходяща за всеки празник и специален повод.

Понякога е по-важно да впечатлите гостите си с необичайни плата и ястия, отколкото просто  да поднесете продуктите. В случая с тази салата можете да постигнете и двете!

Салата “козунак” определено се откроява от всичко останало с невероятната си прилика с едноименния сладкиш.

Ярка, нежна и без съмнение, много вкусна – ще удиви всички.

 

Необходим съставки:

Картофи – 4 броя

Яйца – 4 броя

Моркови – 2 броя

Зелен лук – половин връзка

Мариновани гъби – 500 грама

Пилешко филе – 300 грама

Майонеза – 150 грама

Чушка – 1 брой

Крекери – 100 грама

 

Приготвяне:

Картофите, морковите и яйцата се сварят до готовност. Пилешкото също се сварява. Нарежете фино маринованите гъби и зеления лук.

Използвайте форма на пръстен или негови аналози (например, консерви от ананас, пластмасова бутилка) и подредете съставките в следния ред: настъргани картофи, майонеза, нарязано пилешко филе със зелен лук, майонеза, настъргани моркови, майонеза.

Продължете с моркови, слой гъби със зелен лук, настърган яйчен жълтък. Повторете последователността от слоеве, докато запълнете формата.

Сложете салатата да се изстудява в хладилник за 1-2 часа, след това я извадете от ринга. Сега я намажете с тънък слой майонеза, поръсете с натрошени крекери. За украса, разбъркайте настъргани белтъци с останалата майонеза и поставете най-отгоре. Използвайте ленти от червена чушка и стрък зелен лук за украса. Празничната салата е готова.

 Между другото, по този начин, може да подредите всяка друга вкусна салата. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft