Всяка домакиня търси рецептата, защото след 6 часа зелето е готово-Хрупкаво и свежо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всяка домакиня търси рецептата, защото след 6 часа зелето е готово-Хрупкаво и свежо
Всяка домакиня търси рецептата, защото след 6 часа зелето е готово-Хрупкаво и свежо
2576
Всяка домакиня търси рецептата, защото след 6 часа зелето е готово-Хрупкаво и свежо
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта със зеле обещава дълготрайно съхранение на продукта, бърз и непретенциозен процес на готвене, а резултатът е хрупкав, ароматен, сочен и балансиран вкус, който не ви кара да чакате, за разлика от киселото зеле. Ако сте го пробвали, ще разберете...

КАК СЕ ПРИГОТВЯ

  • Зеле 1 кг 
  • Морков 1 бр.
  • Чесън 1 скилидка
  • Червена чушка 1 бр.
  • Вода 150 мл.
  • Оцет 2 с.л.
  • Олио 70 мл
  • Сол 1 и 1/2 ч.л.
  • Захар 50 г

Нарежете зелето на тънки ивици и го сложете в голяма купа.

Добавете захарта и солта и леко разтрийте зелето с ръце, докато омекне и започне да пуска сок. Настържете морковите на специално ренде, също нарежете сладкия пипер на ивици и комбинирайте със зелето, като разбъркате добре.

След това добавете нарязан чесън, който ще придаде на ястието специална жар, както и вода, растително масло и 9% оцет. Разбъркайте отново добре. Покрийте купата с подходяща по размер чиния и отгоре поставете малка тежест. Оставете зелето да се маринова за 3-6 часа на хладно. И докато добавянето на моркови е по ваша преценка, чушките са задължителни.

Готовото зеле се поставя в буркани.

Идеално се съхранява в хладилник или друго хладно място до две седмици, като вкусът само се засилва с времето.

Надявам се тази рецепта да е божи дар за вас!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft