Това определено е едно от най-вкусните български ястия, което си заслужава да зарадва всяко едно семейство!
Необходими продукти:
600 грама брашно (ако е необходимо, сложете още)
300 милилитра студена вода
7 – 8 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет (6%)
щипка сол
200 грама сирене
100 грама масло
Начин на приготвяне:
Замесете еластично тесто от продуктите (без сиренето и маслото): първо разтворете оцета, солта и олиото във вода. Оставете да си „почива“ на топло място за 1 час.
След това го разделете на 4 части, разточете леко с точилка, налейте малко олио, разпределете по тестото с ръка и продължете да разточвате.
Разтопете маслото, с него намажете леко „дърпания“ лист и отгоре поръсете тънък слой натрошено сирене. Навийте тестото на руло, като си помогнете с покривката, за да хванете края на листа. Същото направете и с останалите 3 части от тестото. Навийте баницата в тава и поставете парченца масло отгоре.
Загрейте фурната до 200 градуса и изпечете до златисто.
След като извадите от фурната, напръскайте със студена вода и покрийте с кърпа.
Добър апетит!