Всяка неделя пека тази Стара чешка торта по рецепта от баба: Колкото повече седи, толкова по-вкусна става!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всяка неделя пека тази Стара чешка торта по рецепта от баба: Колкото повече седи, толкова по-вкусна става!
Всяка неделя пека тази Стара чешка торта по рецепта от баба: Колкото повече седи, толкова...
3419
Всяка неделя пека тази Стара чешка торта по рецепта от баба: Колкото повече седи, толкова по-вкусна става!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусното тесто в съчетание с мекия и нежен крем е ключът към успеха на тази Стара чешка торта . Интересното е, че става най-вкусна на втория или третия ден след приготвянето, когато вкусовете са се смесили добре.

Сладко, но не прекалено сладко – деликатно, меко и божествено вкусно.

Фантастична рецепта за кремообразен десерт със сладко от сливи.

Стара чешка торта

Имаме нужда от:

За тестото:

  • 3 чаши обикновено брашно
  • 4 жълтъка
  • 1/2 чаша кристална захар
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 супена лъжица масло или маргарин
  • 3 супени лъжици мед
  • 4 супени лъжици гъста заквасена сметана

За крема:

  • 10 супени лъжици грис
  • 1/2 чаша кристална захар
  • 900 мл прясно мляко
  • 200 г масло

За топинга:

  • 4 супени лъжици какао
  • 4 супени лъжици гранулирана захар
  • 4 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици вода

Освен това:

  • сладко от сливи

Приготвяне:

В купа добавете брашното, жълтъците, захарта и бакпулвера.

След това добавете мекото масло, меда и сметаната.

Разбъркваме добре всички съставки и замесваме гладко тесто.

(Ако тестото е твърдо, увеличаваме малко количеството на сметаната, а ако е много мокро, добавяме брашно).

Тестото увиваме във фолиото. Приберете го в хладилника за около 2 часа.

През това време пригответе крема:

В тенджерата налейте прясното мляко. Добавете захарта и гриса. При непрекъснато бъркане сварете на тих огън.

Когато млякото заври, бъркайте още две минути. Свалете от огъня, за да оставите сместа да се охлади.

След това лъжица по лъжица добавяме размекнатото масло и разбъркваме.

Извадете тестото от хладилника и го разделете на три части.

Разточваме върху леко поръсен с брашно плот (внимавайте, тестото се разточва много трудно).

Разточете тестото и го наредете върху тава (25 х 30 см), поръсена само с брашно (тавата не се маже с мазнина).

Тестото се пече до оцветяване около 10 минути при температура 200°C.

След изпичане извадете тестото от тавата за печене и повторете процеса с останалите две теста.

Добавете всички съставки за глазурата в тенджерата.

Загрейте на слаб огън, докато сместа спре да кипи и след това я оставете да изстине.

Изпеченото и охладено тесто се намазва с няколко лъжички сладко и се добавя половината от крема с грис.

Покрийте крема с още един блат, намажете го със сладкото и останалия крем.

Поставете отгоре третата кора, притиснете и покрийте с какаова глазура.

Съвет от редактора: Можете спокойно да добавите няколко лъжици лимонов сок към крема - тортата ще бъде по-освежаваща

Желаем ви приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft