Черно френско грозде се откроява сред другите плодове с богат вкус, а характерната киселинност го прави идеален за готвене и не само. Редакцията ни реши да ви предостави една много лесна рецепта за зимата и ви кани да опитате рецептата за домашно вино .
За да не избирате между „естествени суровини” и „прах” по рафтовете на магазините за дълго време, винаги е по-добре да си приготвите сами. В този процес няма абсолютно нищо трудно, необходимо е само време.
съставки
френско грозде 3 кг
вода 5 l
захар 2 кг
подготовка
Първият етап е да се подготвят суровините. Невъзможно е да се измие касисът, в противен случай може случайно да се премахнат естествените дрожди и да не ферментира. Просто вземете плодовете, премахнете клончетата, а след това внимателно прехвърлете касиса с ръцете си или помощен съд
Разтворете 1,5 кг захар във водата и напълнете съда с касис. За ферментация изберете по-голям контейнер, тъй като не трябва да заема повече от две трети. Когато изсипете сокът от касис в контейнера, сложете гумена ръкавица и поставете контейнера на топло място (от 18 до 25 градуса).
Оставете касиса в продължение на 3 седмици. След това проверете напитката, добавете останалата захар, ако е прекалено кисела, и я оставете за още 3 седмици.
След 6 седмици виното от касис ще бъде готово, само ще трябва да го прелеете в стъклени шишета и да го съхранявате на тъмно хладно място.
Като цяло, подготовката на това вино отнема около един час. То има светъл вкус и аромат, което означава, че е подходящ за месни и пикантни ястия, особено за пържени и пушени меса, както и за гъби. Средно, получавате около 7 литра от избрания домашен продукт . Кажете на приятелите си за това!