Когато отдъхваме сред природата, ние често палим огън само, за да създадем уютна атмосфера и да направим приятен престоя. За такъв огън не се нуждаете от специална дървесина, която да направи добра жарава . Достатъчни са няколко сухи клонки и светлите пламъчета лумват!
Но ако искате да готвите на открито , задължително е да имате под ръка висококачествена суха дървесина . Днес с радост ще споделим с вас един супер полезен трик , с чиято помощ без много усилия може да си направите истинско огнище сред природата! Това приспособление се нарича шведскаи факел .
Този трик ще ви помогне да приготвите на огън разнообразие от ястия. Огънят ще се поддържа в продължение на 2-3 часа (в зависимост от размера на дървения материал).
Как да си направим шведски факел
- Първото нещо, което да направите, е да отсечете малък дънер от ствола на сухо дърво - с диаметър най-малко 22 см.
- След това трябва да обърнете дънера вертикално и да направите няколко дълбоки разреза с моторна резачка, за да разделите горната част на равни сегменти. Важен момент е да не ги прерязвате напълно.
- Заготовката за шведския факел е на практка ствол, разрязан от едната страна на сегменти. В долната си част дървото оства цяло.
- Пламъка може да запалите с помощта на хартия и малки дървени стърготини. Но най-бързият начин да получите огън е малко масло от моторна резачка.
След това остава само да поставите на импровизираното огнище съда с желаната гозба и скоро ще се насладите на истинско угощение сред природата!