Хлебчета, пълнени с кашкавал и шунка, отворени от горната страна, така че при печене заприличват на вулкан.
Стъпка 1: В купа сложете 400 грама брашно, солта, захарта, постепенно добавяйте вода и разбърквайте. Добавете маслото и постепенно - оставащото брашно, докато получите гладко тесто, което се отделя от стените на съда. Оставете го да почине половин час.
Стъпка 2: Включете фурната на 200 градуса.
Стъпка 3: Разделете тестото на 10 топки. Всяка топка разточете на правоъгълна или квадратна кора. Поставете парче салам, кашкавал, шунка, сгънете от всяка страна като плик и ги навийте на руло. Хубаво прикрепете с клечки за зъбчи
Стъпка 4: Поставете водата да заври. След като заври, дръпнете настрана и добавете содата. Върнете тенджерата на огъня и пуснете всяко руло във водата за по 30 секунди. Извадете с решетъчна лъжица и ги подредете в тавата за печене.
Стъпка 5: С нож ги разрежете дълбоко, така че да прережете и плънката. Наръсете със сусам и печете 15 минути. Плънката трябва да започне да кипи като вулкан.
Сервирайте, докато са горещи!
СЪВЕТ: Може да изпечете хлебчетата и без да ги варите, но по-хубави са, когато са и варени, и печени.