Вчера взех един домат и го издълбах, след това го напълних с тази смес, каква вечеря си спретнахме за чудо и приказ

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вчера взех един домат и го издълбах, след това го напълних с тази смес, каква вечеря си спретнахме за чудо и приказ
Вчера взех един домат и го издълбах, след това го напълних с тази смес, каква вечеря си...
19818
Вчера взех един домат и го издълбах, след това го напълних с тази смес, каква вечеря си спретнахме за чудо и приказ
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези сицилиански домати ви ги препоръчваме горещо

Предлагаме ви рецептата за известните на туристите в Италия сицилиански домати. Невероятна вкусотия стават, а се правят повече от бързо и лесно.

Само веднъж да ги вкусите, нямат оставяне.

 

Скоростни и ултра вкусни стават тези сицилиански домати

Трябват ни четири домата, лъжица зехтин, една глава лук, малко пасиран чесън, лъжица смлени сурови бадеми, четвърт чаша галета, 180 грама риба тон от консерва, сух риган, наситнени каперси, черни маслини без костилката, малко чили сос, черен пипер, четири филийки моцарела, сол на вкус.

Първо си загряваме фурната на 180 градуса. Режем си върха на доматите и им издълбаваме вътрешността, но капачетата си ги запазваме за после.

Загряваме си зехтина на среден огън и в него си запържваме лука, заедно с чесъна и ядките за около три минутки. Необходимо е да добият приятен златист цвят. След това прибавяме галетата и рибата тон като готвим още две минутки.

После махаме от огъня и смесваме вкусотията с каперсите, ригана, пипера, маслините, както и вътрешността на доматите. Разбъркваме много хубаво всичко това и слагаме също чили соса.

Пак разбъркваме и започваме да си пълним доматите с вкусната плънка. След като ги напълним, отгоре им слагаме по едно парче от моцарелата. Покриваме с капачетата доматките и ги пъхаме да се запекат във фурната за около 25 минути.

После им махаме капачетата и ги оставяме без тях за още пет минутки, за да се запече моцарелата. Стават уникално, направо умопомрачително вкусни, както сами ще се уверите.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft