Креативността в кухнята винаги е добре дошла! Възползвайки се от това, какви ли не кулинарни шедьоври може да измислите. Потокът от идеи не свършва. И сега, като вземете обикновен буркан и смесите любимите си храни в него, можете да приготвите ястие не по-лошо от ресторант.
Писахме преди време за закуска в буркан , но сега бавно и много уверено вървим към приготвяне на вечеря по същата схема. Тази идея бързо спечели място в кулинарния свят поради едно качество: всяко ястие остава свежо и вкусно в продължение на 4 дни след готвенето му.
Веднага предупреждаваме тези, за които това предястие е любимо: тази рецепта не е класическа, а вариант с макаронени изделия. Освен това всички съставки се подреждат на слоеве в буркан. Независимо от това, вкусът е невероятен.
Съставките
200 г дресинг за салата Цезар
250 г варени макаронени изделия
1 глава маруля
200 г варено пилешко месо
3 филийки бекон
80 гр.
подготовка
Добавете дресинга за салата на дъното на буркана Поръсете нарязани листа от маруля отгоре. Слой 3 ще бъде нарязаното пилешко месо. Следват макаронените изделия, бекон и настърган пармезан. Просто го разклатете.
Оригинално, нали? Много! И също вкусно! Дори фен на класическата рецепта няма да може да откаже такава салата Цезар . Ами ти? Опитайте и споделете впечатленията си в коментарите.
Гръцка салата
Още една страхотна паста и салата . Можете да го сготвите предварително, просто го вземете със себе си на пикник или го сервирайте на масата, след като смесите всичко в буркана.
Съставките
200 гр. Гръцки дресинг
250 г варени макаронени изделия по ваш вкус и предпочитание
2 краставици
8 чери домати
80 г сирене фета
1 китка нарязан копър
подготовка
Както в предишната рецепта, изсипете дресинга на дъното. Отгоре сложете слой паста. Следващите слоеве са нарязани краставици и домати. След това нарежете сирене и копър. Просто го разклатете.
Трябва да се отбележи, че сиренето фета в комбинация с макаронени изделия и зеленчуци създава перфектната салата , без която е трудно да си представим истински празник и пълно меню.
Салата от риба тон
Зашеметяваща средиземноморска салата в буркан. Звучи интересно, нали? Изберете консервирана риба за вашата вкусна салата. В комбинация с домати и артишок се получава приказно ястие.
Съставките
200 мл дресинг за италианска салата
250 г варени макаронени изделия
75 г нарязан спанак
150 гр. риба тон в олио
100 г артишок
150 г домати, изсушени на слънце
8 нарязани маслини
подготовка
Първият слой ще бъде италианската превръзка. Отгоре се поръсва с тестени изделия, след това нарязан спанак и риба тон. Като първите три слоя ред е на артишока, доматите и маслините. Накрая просто разклатете.
Готовите салати включват всички подправки. Но ако искате да постигнете перфектния вкус, можете да използвате и натрошени ароматни билки.
Мандаринова салата
Плодовите закуски не са нещо ново. Но те се превръщат в истинска сензация, ако в допълнение към сладките плодове в един сос има и редица несъвместими продукти. В нашия случай зеле, боб и спагети. Готови ли сте да опитате?
Съставките
200 мл сос от джинджифил
200 г червено зеле
120 гр. Спагети
100 г боб
2 мандарини
1 зелен лук
подготовка
Изсипете сосът на дъното на консервата. Отгоре сложете слой зеле. Пригответе юфката: изпечете я на пергаментова хартия при 180 ° C в продължение на 5 минути. Изсипете я в буркана.
След това наредете слой боб, мандарини и нарязан зелен лук. И накрая- разклатете.
Още от първата лъжица ще разберете, че ще готвите такава салата доста често . Всъщност не е нужно много време или пари.
Използвайте идеята не само през празниците , но и през делничните дни. Вземете по-малък буркан със себе си за работа. Гответе няколко салати наведнъж и опитайте нещо ново през работната седмица.