Вчера видях само как колежката вади 1 буркан от чантата си, разтръска го и седна и хапна вкусно, вкусно- как не съм се сетила досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вчера видях само как колежката вади 1 буркан от чантата си, разтръска го и седна и хапна вкусно, вкусно- как не съм се сетила досега
Вчера видях само как колежката вади 1 буркан от чантата си, разтръска го и седна и хапна вкусно,...
25027
Вчера видях само как колежката вади 1 буркан от чантата си, разтръска го и седна и хапна вкусно, вкусно- как не съм се сетила досега
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Креативността в кухнята винаги е добре дошла! Възползвайки се от това, какви ли не кулинарни шедьоври може да измислите. Потокът от идеи не свършва. И сега, като вземете обикновен буркан и смесите любимите си храни в него, можете да приготвите ястие не по-лошо от ресторант.

Писахме преди време за закуска в буркан , но сега бавно и много уверено вървим към приготвяне на вечеря по същата схема. Тази идея бързо спечели място в кулинарния свят поради едно качество: всяко ястие остава свежо и вкусно в продължение на 4 дни след готвенето му. 

 

Салата Цезар

Веднага предупреждаваме тези, за които това предястие е любимо: тази рецепта не е класическа, а вариант с макаронени изделия. Освен това всички съставки се подреждат на слоеве в буркан. Независимо от това, вкусът е невероятен.

Съставките

200 г дресинг за салата Цезар
250 г варени макаронени изделия
1 глава маруля
200 г варено пилешко месо
3 филийки бекон
80 гр.

Пармезан

подготовка

Добавете дресинга за салата на дъното на буркана Поръсете нарязани листа от маруля отгоре. Слой 3 ще бъде нарязаното пилешко месо. Следват макаронените изделия, бекон и настърган пармезан. Просто го разклатете.

Оригинално, нали? Много! И също вкусно! Дори фен на класическата рецепта няма да може да откаже такава салата Цезар . Ами ти? Опитайте и споделете впечатленията си в коментарите.

 

Гръцка салата

Още една страхотна паста и салата . Можете да го сготвите предварително, просто го вземете със себе си на пикник или го сервирайте на масата, след като смесите всичко в буркана. 

Съставките

200 гр. Гръцки дресинг
250 г варени макаронени изделия по ваш вкус и предпочитание
2 краставици
8 чери домати
80 г сирене фета
1 китка нарязан копър

подготовка

Както в предишната рецепта, изсипете дресинга на дъното. Отгоре сложете слой паста. Следващите слоеве са нарязани краставици и домати. След това нарежете сирене и копър. Просто го разклатете.

Трябва да се отбележи, че сиренето фета в комбинация с макаронени изделия и зеленчуци създава перфектната салата , без която е трудно да си представим истински празник и пълно меню.

 

Салата от риба тон

Зашеметяваща средиземноморска салата в буркан. Звучи интересно, нали? Изберете консервирана риба за вашата вкусна салата. В комбинация с домати и артишок се получава приказно ястие. 

 

Съставките

200 мл дресинг за италианска салата
250 г варени макаронени изделия
75 г нарязан спанак
150 гр.  риба тон в олио
100 г артишок
150 г домати, изсушени на слънце
8 нарязани маслини

подготовка

Първият слой ще бъде италианската превръзка. Отгоре се поръсва с тестени изделия, след това нарязан спанак и риба тон. Като първите три слоя ред е на артишока, доматите и маслините. Накрая просто  разклатете.

Готовите салати включват всички подправки. Но ако искате да постигнете перфектния вкус, можете да използвате и натрошени ароматни билки.

 

Мандаринова салата

Плодовите закуски не са нещо ново. Но те се превръщат в истинска сензация, ако в допълнение към сладките плодове в един сос има и редица несъвместими продукти. В нашия случай зеле, боб и спагети. Готови ли сте да опитате?

Съставките

200 мл сос от джинджифил
200 г червено зеле
120 гр. Спагети 
100 г боб
2 мандарини
1  зелен лук

подготовка

Изсипете сосът на дъното на консервата. Отгоре сложете слой зеле. Пригответе юфката: изпечете я на пергаментова хартия при 180 ° C в продължение на 5 минути. Изсипете я в буркана.
След това наредете слой боб, мандарини и нарязан зелен лук. И накрая- разклатете.

 

Още от първата лъжица ще разберете, че ще готвите такава салата доста често . Всъщност не е нужно много време или пари.

Използвайте идеята не само през празниците , но и през делничните дни. Вземете по-малък буркан със себе си за работа. Гответе няколко салати наведнъж и опитайте нещо ново през работната седмица.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft