Понякога изглежда, че благодарение на невероятното разнообразие от картофени ястия, този зеленчук няма да ви отегчи никога. Дори когато сте на парти и масата е пълна с различни лакомства, първото нещо, към което повечето хора посягат са картофите. И едва тогава започват други ястия. Това поведение дори не изглежда странно за вас и мен, нали?
Но вместо обичайните картофено пюре или задушени картофи, можете да приготвите нещо еднакво вкусно и определено по-празнично ястие - печени картофи, пълнени с месо и кашкавал . Само вижте колко вкусно изглежда. И ако слюнкоотделянето е започнало, направете си още довечера.
Съставки
телешко месо или всякакъв друг вид месо 200 g
Картофи 2 бр.
Зелен лук 30 g
Слънчогледово олио 2 ч.л.
Сметана 2 с.л.
Сол 1 щипка
Сос барбекю 60 мл
кашкавал 50 g
подготовка
Сварете говеждото месо в подсолена вода. Сложете в тавичката фолио. Намажете всеки картоф с малко слънчогледово масло. След това поръсете със сол. Поставете зеленчуци върху лист за печене.
Задайте температурата на фурната на 180 ° C. В него поставете картофите за около 1 час. През това време е достатъчно, за да омекне картофите.
Извадете картофите. Нарежете по дължина. Стиснете малко, така че разреза да се отвори. Сега напълнете картофа с месото и соса.
Настържете кашкавала. Поръсете картофите обилно. Изпратете ястието отново във фурната. Отнема много малко време кашкавала да се разтопи добре.
Тази опция за готвене и сервиране на обичайните картофи може да бъде избрана както за обикновена вечеря, така и за пикник или празник. Нарежете лука на ситно и просто го поръсете върху всеки картоф. Определено ви остава още малко сос - изсипете върху чинията и добавете заквасена сметана. Кажете на своите познати, колеги или приятели как можете да разнообразите менюто и споделете коментарите си по-долу.