Пълнен картоф- когато всички други опции са ви отегчили, той винаги спасява положението

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнен картоф- когато всички други опции са ви отегчили, той винаги спасява положението
Пълнен картоф- когато всички други опции са ви отегчили, той винаги спасява положението
21191
Пълнен картоф- когато всички други опции са ви отегчили, той винаги спасява положението
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Понякога изглежда, че благодарение на невероятното разнообразие от картофени ястия, този зеленчук няма да ви отегчи никога. Дори когато сте на парти и масата е пълна с различни лакомства, първото нещо, към което повечето хора посягат са картофите. И едва тогава започват други ястия. Това поведение дори не изглежда странно за вас и мен, нали?

Но вместо обичайните картофено пюре или задушени картофи, можете да приготвите нещо еднакво вкусно и определено по-празнично ястие - печени картофи, пълнени с месо и кашкавал . Само вижте колко вкусно изглежда. И ако слюнкоотделянето е започнало, направете си още довечера.

 

Съставки

телешко месо или всякакъв друг вид месо 200 g

Картофи 2 бр.

Зелен лук 30 g

Слънчогледово олио 2 ч.л.

Сметана 2 с.л. 

Сол 1 щипка

Сос барбекю 60 мл

кашкавал 50 g

 

подготовка

Сварете говеждото месо в подсолена вода. Сложете в тавичката фолио. Намажете всеки картоф с малко слънчогледово масло. След това поръсете със сол. Поставете зеленчуци върху лист за печене. 


Задайте температурата на фурната на 180 ° C. В него поставете  картофите за около 1 час. През това време е достатъчно, за да омекне картофите.

Нарежете свареното месо. Смесете го със соса.


Извадете картофите. Нарежете по дължина. Стиснете малко, така че разреза да се отвори. Сега напълнете картофа с месото и соса. 


Настържете кашкавала. Поръсете картофите обилно. Изпратете ястието отново във фурната. Отнема много малко време кашкавала да се разтопи добре. 

Тази опция за готвене и сервиране на обичайните картофи може да бъде избрана както за обикновена вечеря, така и за пикник или празник. Нарежете лука на ситно и просто го поръсете върху всеки картоф. Определено ви остава още малко сос - изсипете върху чинията и добавете заквасена сметана. Кажете на своите познати, колеги или приятели как можете да разнообразите менюто и споделете коментарите си по-долу.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft