Вчера леля ги спретна за закуска, докато си приказвахме - улични мекици с кисело мляко. Не си тръгнах, докато не изкопчих рецептата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Вчера леля ги спретна за закуска, докато си приказвахме - улични мекици с кисело мляко. Не си тръгнах, докато не изкопчих рецептата:
60145
Снимков материал: pixabay.com
Вчера леля ги спретна за закуска, докато си приказвахме - улични мекици с кисело мляко. Не си тръгнах, докато не изкопчих рецептата:

Пак ли мекици ? Да, пак! Тези са наистина невероятни - с 2 яйца и кофичка кисело мляко става цяла планина вкусни, ефирни и пухкави мекички , които ти иде да излапаш на мига. При това не ги чакаш да втасват с часове, досаттъчно е тестото да отпочине малко.

Предлагаме ви да ги опитате, а после да споделите резултата с нас! Ето рецептата за тези вкусни улични мекици с кисело мляко :

Улични мекици с кисело мляко

Продукти:

750 гр.брашно

11 гр.суха мая

500 мл кисело мляко

2 яйца

1 ч.л.сол

1 с.л.захар

5 с.л.олио

За плънката: натрошено сирене и яйце

Приготвяне:

Пресейте 750 грама брашно в купа, добавете 11 грама суха мая и разбъркайте.

В друга купа изсипете 500 мл кисело мляко на стайна температура, разбийте 2 яйца, добавете 1 ч.л. сол, 1 супена лъжица захар, разбъркайте и постепенно добавете брашното: първо половината, добавете 5 супени лъжици олио в средата, объркайте и добавете останалото брашно. Тестото трябва да е леко лепнещо, но не трябва да се добавя повече брашно. Прехвърлете го в купа, покрийте с прозрачно фолио и поставете на топло място за 1 час да втаса.

През това време пригответе плънката. Може да объркате яйца и сирене, или пък да сложите кайма с подправки, някакъв вид колбас, кашкавал и пр.

Втасалото тесто прехвърлете на плота, премесете го леко и го разделете на топки - примерно около 25 с тегло 60 гр. всяка.

Разточете всяка малка топка с точилката, сложете в средата от плънката и прищипете тестото отгоре ѝ, така че да се оформи триъгълник или пакетче. Ако е необходимо, поръсете тестото с малко брашно.

Изсипете достатъчно олио в тигана, така че мекичките да се покрият с мазнина поне до средата, загрейте добре и изпържете вътре мекиците на умерен огън, докато се зачервят хубаво от двете страни.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft