Вчера направих картофите и събрах всички съседи у нас, нямаше човек който да си тръгне без рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вчера направих картофите и събрах всички съседи у нас, нямаше човек който да си тръгне без рецептата
Вчера направих картофите и събрах всички съседи у нас, нямаше човек който да си тръгне без рецептата
50076
Вчера направих картофите и събрах всички съседи у нас, нямаше човек който да си тръгне без рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печените картофи винаги са били класика. Но! Чрез прости манипулации можете да превърнете тази класика в нещо необичайно. Празничната гарнитура изглежда много апетитна: отвън има ароматно хрупкава коричка, а отвътре се топи.

Изберете подобни картофи за ястието по размер и форма. Страничната чиния ще изглежда по-красива, а грудките ще се пекат еднакво. Ако не сте сигурни за фурната си, сложете пергамент на дъното на тавичката , за да не се налага да откъсвате готовите картофи от там.

За поръсване на картофите се препоръчва да използвате пармезан . При излагане на топлина той се топи само частично, така че гарнитурата ще изглежда особено елегантна. Ако наистина не можете да намерите пармезан, можете да го замените с друг твърд кашкавал, увеличавайки само количеството.

 

Съставките

картофи 800 g

Слънчогледово масло 60 мл

пармезан 30 g

магданоз 1 ч.л.

червен пипер 1 щипка

Чесън на прах 1 ч.л.

риган 1щипка

Черен пипер (смлян) 1 щипка

сол на вкус

 

подготовка

Обелете картофите. За всяка грудка отрежете 1 овалче от продълговата страна, за да може картофът да бъде поставен вертикално. След това направете 3-4 напречни разреза, като не достигате ръба. Обърнете грудката и направете същия брой разрези. Като цяло се съсредоточете върху снимката по-долу. 


Поставете картофените заготовки върху намазнена тава за печене.

Пригответе превръзката. Смесете слънчогледовото масло с всички подправки и сол. Намажете картофите с тази смес, опитайте се да вкарате превръзката във всички секции на картофа


Поставете за печене във фурната, която предварително сте загряли до 180 градуса, за 40-50 минути. Поръсете картофите с настърган пармезан 10 минути преди края на готвенето, като леко разстелете филийките, така че кашкавала да влезе вътре. Изпратете ястие да се пече. Сервирайте поръсено с магданоз. 

Гответе с любов, зарадвайте близки, приятели и не забравяйте да споделяте рецептата в социалните мрежи!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft