Вчера направих туршията, днес вече я слагам на масата-Разбрах как се прави за ден!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вчера направих туршията, днес вече я слагам на масата-Разбрах как се прави за ден!
Вчера направих туршията, днес вече я слагам на масата-Разбрах как се прави за ден!
5738
Вчера направих туршията, днес вече я слагам на масата-Разбрах как се прави за ден!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

СЪСТАВКИ ЗА ТУРШИЯТА

  • 1,5 кг зеле
  • 1 цвекло
  • 1 морков
  • глава чесън

СЪСТАВКИ ЗА МАРИНАТА

  • 1 л и 400 мл вода
  • 150 г захар
  • 3 ч. л. сол
  • 100 мл оцет 9%
  • 2 дафинови листа
  • 5 зърна черен пипер и бахар

ГОТВЕНЕ

  • Обелете и настържете цвеклото и морковите на ренде за корейски моркови.
  • Зелето се измива и нарязва на едри кубчета. 
  • За да приготвите марината , налейте вода в тенджера. Добавете сол, захар, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар. Поставете тенджерата с маринатата на огъня, оставете да заври и след това варете още една минута.
  • Накрая добавете оцет.
  • В трилитров буркан на дъното поставете първия слой зеле, втория слой моркови и третия слой чесън от цвекло и отново направете слой зеле. Завършете туршията със слой от цвекло и чесън. Обърнете внимание, че всеки слой трябва да се притисне добре.
  • Веднага след като изстине, приберете в хладилника за един ден. След 24 часа ще бъде готова за консумация. Приятен апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft