Вчера направих туршията, днес вече я слагам на масата-Разбрах как се прави за ден!
27 Септември 2022
5738
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
СЪСТАВКИ ЗА ТУРШИЯТА
- 1,5 кг зеле
- 1 цвекло
- 1 морков
- глава чесън
СЪСТАВКИ ЗА МАРИНАТА
- 1 л и 400 мл вода
- 150 г захар
- 3 ч. л. сол
- 100 мл оцет 9%
- 2 дафинови листа
- 5 зърна черен пипер и бахар
ГОТВЕНЕ
- Обелете и настържете цвеклото и морковите на ренде за корейски моркови.
- Зелето се измива и нарязва на едри кубчета.
- За да приготвите марината , налейте вода в тенджера. Добавете сол, захар, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар. Поставете тенджерата с маринатата на огъня, оставете да заври и след това варете още една минута.
- Накрая добавете оцет.
- В трилитров буркан на дъното поставете първия слой зеле, втория слой моркови и третия слой чесън от цвекло и отново направете слой зеле. Завършете туршията със слой от цвекло и чесън. Обърнете внимание, че всеки слой трябва да се притисне добре.
- Веднага след като изстине, приберете в хладилника за един ден. След 24 часа ще бъде готова за консумация. Приятен апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари