Вчера спретнах тази манджичка за нула време- ей убихме се да ядем, от де да знам, че пърженото зеле било такава вкусотия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вчера спретнах тази манджичка за нула време- ей убихме се да ядем, от де да знам, че пърженото зеле било такава вкусотия
Вчера спретнах тази манджичка за нула време- ей убихме се да ядем, от де да знам, че пърженото...
123504
Вчера спретнах тази манджичка за нула време- ей убихме се да ядем, от де да знам, че пърженото зеле било такава вкусотия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мързелът е двигателят на прогреса и тази рецепта потвърждава това. По правило задушавам бяло зеле с месо . Това апетитно ястие „всичко в едно“ е едновременно гарнитура и второ за него. Но веднъж пристъп на мързел ме накара да готвя зеле по специален начин. Оттогава пърженото зеле в тиган с яйце се превърна в една от любимите ми храни.

Такава сочна и здравословна гарнитура от зеленчуци като пържено зеле може да се приготви само за 10-15 минути. Сервирам го не само с месо или риба, но и като самостоятелно ястие. Семейството ми го обича толкова, колкото и моят подписан пай с кисело зеле на кефир . В допълнение към лекотата на приготвяне и невероятния вкус, това зеле е и с доста ниско съдържание на калории. Не пропускайте да опитате, още не сте го приготвили!

    
 

Съставки

Бяло зеле 200 гр

Яйце 3 бр.

червен пипер 1 щипка

Зелен лук на вкус

Черен пипер (смлян)  0,5 ч.л

1 зелена чушка

Сол 0,5 ч.л

Соев сос 2 супени лъжици

Пшенично брашно 2 супени лъжици

Галета 2 супени лъжици

Слънчогледово олио 2 супени лъжици

Сусам 1 ч.л по избор

 

Подготовка

В купа разбийте яйцата с вилица или бъркалка.
Зелето се нарязва на ситно и се прехвърля в купа с яйца.


Червените люти чушки и зелените чушки се нарязват на ивици, нарязват се зелен лук и се добавят към яйцата със зеле.


Овкусете със сол и черен пипер, след което добавете брашното, галетата и соев сос към сместа. Разбъркайте старателно.

Запържете до златисто кафяво в горещ тиган със слънчогледово олио. Поръсете с черен сусам преди сервиране.

Това е всичко, пържено зеле в тиган с яйце е готово. Сигурен съм, че ще ви хареса. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft