Мързелът е двигателят на прогреса и тази рецепта потвърждава това. По правило задушавам бяло зеле с месо . Това апетитно ястие „всичко в едно“ е едновременно гарнитура и второ за него. Но веднъж пристъп на мързел ме накара да готвя зеле по специален начин. Оттогава пърженото зеле в тиган с яйце се превърна в една от любимите ми храни.
Такава сочна и здравословна гарнитура от зеленчуци като пържено зеле може да се приготви само за 10-15 минути. Сервирам го не само с месо или риба, но и като самостоятелно ястие. Семейството ми го обича толкова, колкото и моят подписан пай с кисело зеле на кефир . В допълнение към лекотата на приготвяне и невероятния вкус, това зеле е и с доста ниско съдържание на калории. Не пропускайте да опитате, още не сте го приготвили!
Съставки
Бяло зеле 200 гр
Яйце 3 бр.
червен пипер 1 щипка
Зелен лук на вкус
Черен пипер (смлян) 0,5 ч.л
1 зелена чушка
Сол 0,5 ч.л
Соев сос 2 супени лъжици
Пшенично брашно 2 супени лъжици
Галета 2 супени лъжици
Слънчогледово олио 2 супени лъжици
Сусам 1 ч.л по избор
Подготовка
В купа разбийте яйцата с вилица или бъркалка.
Зелето се нарязва на ситно и се прехвърля в купа с яйца.
Червените люти чушки и зелените чушки се нарязват на ивици, нарязват се зелен лук и се добавят към яйцата със зеле.
Овкусете със сол и черен пипер, след което добавете брашното, галетата и соев сос към сместа. Разбъркайте старателно.
Запържете до златисто кафяво в горещ тиган със слънчогледово олио. Поръсете с черен сусам преди сервиране.
Това е всичко, пържено зеле в тиган с яйце е готово. Сигурен съм, че ще ви хареса. Добър апетит!