Навивам на руло, режа и редя в тавата - като я напълнят пъхам във фурната! Няма по-голяма наслада от тесто:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Навивам на руло, режа и редя в тавата - като я напълнят пъхам във фурната! Няма по-голяма наслада от тесто:
Навивам на руло, режа и редя в тавата - като я напълнят пъхам във фурната! Няма по-голяма наслада...
6716
Навивам на руло, режа и редя в тавата - като я напълнят пъхам във фурната! Няма по-голяма наслада от тесто:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не пропускайте ТАЗИ НАЙ-ДОБРА рецепта за памучни кифлички от кухнята на нашата читателка Аврора. Тя твърди, че е във възторг от тях. Ето какво ви трябва, за да си приготвите невероятните солени рулца от памук-тесто:

Солени рулца от памук-тесто

Продукти:

  • 700 гр.
брашно
  • 8 гр. суха или 30 гр. прясна мая
  • 1 ч. л. захар
  • 3 с. л. олио
  • 2 яйца със стайна температура
  • 1 ч. л. сол
  • 250 мл хладко мляко
  • 100 мл хладка вода
  • За мазане и плънка:

    • 250 г омекнало масло
    • 100 г нарязана шунка/сушено месо по избор
    • 1 яйце за мазане, сусам

    Приготвяне:

    1. Смесете маята, захарта, малко брашно и топло мляко. Оставете за около 10 минути, за да се активира маята, след което добавете топла вода и олио. Към течната смес постепенно добавете брашното, една чаена лъжичка сол и две яйца.

    2. Изтръскайте тестото върху набрашнена работна повърхност и го разтрийте още малко, за да стане еластично. Не трябва да се оставя да втаса, а веднага се разточва на кора 30х30 см.

    3. Кората се намазва с една трета от размекнатото масло.

    тесто с масло

    4. Разстелете една трета от ситно нарязаната шунка и навийте тестото на руло, покрийте с кърпа да почине 10 минути.

    тесто с шунка

    5. С точилката се притиска отгоре няколко пъти, след което се разточва отново на кора и се намазва с масло, след което се поръсва с шунка.

    тесто с поръсена шунка

    тесто правоъгълник

    6. Загънете руло от тясната страна, покрийте го и го оставете да почине за 10 минути. Повторете процедурата трети път и загънете рулото откъм по-дългата страна.

    навиване тесто на руло

    7. Накрая разточете рулото на кора 60х30 см., след което отново навийте на дълго и тънко руло.

    Нарежете рулото на парчета с ширина два пръста и ги наредете в дълбока тава, застлана с хартия за печене, като леко се застъпват едно върху друго.

    тава с хартия

    рулца в тавичка

    8. Покрийте рулцата и ги оставете да почиват около 15 минути, за да втасат малко, през което време включете фурната да загрява на 200 градуса.

    втасали рулца

    9. Преди печене намажете рулцата с разбит жълтък и поръсете със сусам. 

    Печете около 40 минути, в зависимост от фурната. 

    солени рулца от памук-тесто

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft