Прави се карамелена смес, като половината от захарта се карамелизира с малко вода, докато стане златист цвят. После се добавя половината от сметаната и се разбърква до разтваряне на карамела.
След като изстине към нея се добавят 2 - те яйца, половината бакпулвер и половината от брашното. Разбива се добре с миксер.
Прави се ванилова смес от другите 2 яйца, соито се разбиват с миксер. Към тях се прибавя останалата захар, сметана, бакпулвер, брашно и ванилията.
Глазурата се прави от 1/3 ч. ч. захар, която се карамелизира.
Прибавя се 100 мл. мляко или сметана, в което е разтворена 1 с. л. брашно. Бърка се докато заври.
В кексова форма се изсипват двете смеси.
Пече се на 170 градуса на долен реотан първоначално. После след като набухне кекса се включва и горният.
Изстиналият кекс се залива с глазурата.