Хапва ли ви се нещо много шоколадово и същевременно - леко и въздушно? Е, продължавайте да четете тогава! Днешният ни Въздушен шоколадов сладкиш се приготвя без грам брашно и именно заради това става много сочен, лек и ефирно нежен. Ако сме ви заинтригували, ето необходимите продукти, с които да приготвите Най-лекия шоколадов сладкиш :
Въздушен шоколадов сладкиш без брашно
Продукти:
150 грама бадеми
100 грама тъмен шоколад
120 грама масло
3 големи яйца
100 грама захар
щипка сол
Начин на приготвяне:
Първо пуснете във вряща вода бадемите и ги дръжте за около 30 секунди, като после ги изцедите, оставите ги да се охладят, изсушите ги във фурната и накрая ги смелите в блендера.
Шоколада начупете или нарежете на малки парченца и го разтопете на водна баня заедно с маслото, като не спирате да бъркате през цялото време.
Накрая добавете бадемите и разбъркайте.
Белтъците разбийте до пяна с малко сол и добавете към другата смес. На дъното на тавата, в която ще печете, застелете хартия за печене, сипете тестото и пъхнете във фурната за 20-25 минути, като трябва да е загрята предварително на 180 градуса.
Да ви е сладко!