
Смесете млякото и водата, след което загрейте сместа, докато стане хладка. Добавете една чаена лъжичка захар, маята и една чаена лъжичка брашно. Оставете сместа да шупне хубаво.
В малка купа разбийте яйчения жълтък, олиото, останалата захар, сол и размекнатото масло. Налейте сместа с млякото и шупналата мая към брашното и омесете хубаво меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете за 30-40 минути да втаса добре и набъбне двойно.
Премесете втасалото тесто и го разделете на три равни части (Фигура 1). Всяка част от тестото разточете на кора с размер 40 х 25 cm. Намажете я с разтопено масло (Фигура 2), и след това с 1/3 от заквасената сметана, така че сместа за намазване да покрива около 2-3 см от ръба на кората (Фигура 3). Всяка част отделно завийте на руло. Краищата подпъхнете надолу (Фигура 5).
От трите рула изплетете плитка и подпъхнете краищата на тестото отдолу. Прехвърлете плитката върху тавичка, покрита с хартия за печене. Покрийте с кърпа и оставете плитката за още 25-30 минути до втаса. Междувременно загрейте фурната до 220 ° C. Втасалата плитка намажете с разбитото яйце и поръсете със сусам (Фигура 6). В две керамични купички сипете вода до половината на купичката и ги поставете в свободните краища на тавата.
Печете около 7-8 минути на 220 ° С и след това намалете температурата до 180 ° С и печете в продължение на още 18-20 минути. Докато все още е в тавата, напръскайте плитката с вода и я покрийте с чиста кърпа. Оставете я там за около 15 минути, след което може да нарежете и поднесете.