Въздушна торта с домашен крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Въздушна торта с домашен крем
Въздушна торта с домашен крем
admin
Добавена от: admin
58116
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата: 
10 белтъка 
500 гр. захар 
1 супена лъжица оцет 
За крема: 
750 мл прясно мляко 
12 с.л. захар 
10 жълтъка 
8 супени лъжици брашно 
500 гр. масло или маргарин
250 гр. пудра захар 
2 ванилии 
200 гр. разтопен шоколад 
150 гр. счукани орехи 
2 пакета разбита сметана с вкус на ванилия 
200 мл прясно мляко за сметаната

Белтъците се разбиват на твърд сняг със захарта и накрая се добавя оцетът. Фурната се загрява на 250 градуса. Разбитото тесто се поставя в тава, покрита с хартия за печене, и се слага във фурната. Щом тестото се пъхне във фурната, намаляваме температурата на 150 градуса и по-скоро сушим, отколкото печем, блата - за около 1 час и 30 минути. 
Щом блатът е готов, го обръщаме върху кърпа, поръсена със захар, отстраняваме хартията и връщаме отново в тавата.

Млякото и захарта поставяме на огъня. Разбиваме жълтъците с миксер до побеляване, след което добавяме брашното и малко прясно мляко (около 50 мл). Цялата смес изсипваме в кипналото мляко. От сместа сваряваме крем и го оставяме да се охлади. Разбиваме маслото/маргарина и пудрата захар , след което добавяме лъжица по лъжица към охладения крем. 

Крема се разделя на две части. Едната част оставяме както е, а в другата част добавяме разтопения шоколад и смлените ядки. 
Върху блата намазваме първо жълтия крем, върху него - шоколадовия, и накрая покриваме с разбитата сметана. Отгоре поръсваме с настърган шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft