Прости, но много вкусни. Съчетават се идеално и със сладко, и със солено. Отвътре са въздушни и изобщо не са мазни. Когато ги опитате, ще станат любимата ви рецепта!
Поставете маята в хладката вода и добавете захарта. Оставете 5 минути, за да се активира.
В купа за месене поставете брашното, солта, яйцата и маслото, отпуснато на стайна температура.
Добавете и маята, след което замесете гладко тесто.
Оформете тестото на кора с размер като чиния, набрашнете го, увийте го в найлоново фолио и го оставете в хладилник 2 часа.
Върху набрашнен плот разточете тестото на тънка кора. Нарежете кората на кубчета и загрейте олиото за пържене.
Пускайте кубчетата студено тесто в добре загрятата олио, защото ако не е сгорещено, няма да се надуят. Изпържете ги за кратко и бързо ги обърнете, след което ги подредете върху хартиена салфетка.
Напълнете ги с течен шоколад, с любимото си сладко или със сиренце. Поднесете ги топли, въпреки че и студени са отлични.