Възстановете чревната микрофлора: 3 естествени продукти с пробиотици, които ще спестят десетки заболявания

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Възстановете чревната микрофлора: 3 естествени продукти с пробиотици, които ще спестят десетки заболявания
15116
Снимков материал: pixabay.com
Възстановете чревната микрофлора: 3 естествени продукти с пробиотици, които ще спестят десетки заболявания

Колко трудно е сега да се срещнат хора, които не са притеснявани от проблеми със стомашно-чревния тракт. Гастрит, възпаление на панкреаса, кандидоза, колит ...

Ето защо много хора прибягват до използването на пробиотици. Но защо харчите пари и още повече влошавате проблема, защото пробиотиците в капсулите се намират в горната част на храносмилателната система и често не достигат до червата. В същото време има всички налични ферментирали продукти .

Ще ви кажем защо е толкова важно да се включат храни, богати на ензими в храната. И също така как да приготвяме 3 от тях, като най-достъпни и ефективни.

Ферментирали продукти

Ферментиралите храни са храни, приготвени с помощта на процесите на узряване. Тази храна може да подобри храносмилателния процес и да балансира производството на стомашен сок. Нишесте, захар, зеленчуци и плодове, разнообразието от бактериални видове, се превръщат в млечна киселина, което е много полезно за стомашно-чревния тракт.

Тези плодове и зеленчуци имат уникалната способност да подобряват храносмилането и да премахват дискомфорта свързан с повишено или недостатъчно производство на стомашен сок.

Когато производството на солна киселина в стомаха е малко, ферментиралите храни помагат да се увеличи киселинността на стомашния сок. Обратно, когато солната киселина се произвежда твърде много, ферментиралите храни помагат да предпазят стомашната лигавица и стените на червата от нейните ефекти.
Тези естествени пробиотици увеличават производството на витамини В, омега-3 мастни киселини, храносмилателни ензими, лактаза, млечна киселина, които помагат за борба с инфекциите.

Също така съдържат витамин К1, необходим за асимилацията на калций, който тялото не синтезира. Без ферментирали продукти е невъзможно да се лекува астма, алергии, кожни заболявания и дори онкологични. Те помагат на организма да неутрализира раковите клетки. Ето 3 най-полезни и налични ферментирали продукти.

Кисело зеле

Към киселото зеле не е необходимо да се добавят бактерии за ферментация, тъй като те вече живеят на повърхността му. Не забравяйте да добавите естествена сол (по никакъв начин йодирана) преди ферментация: солта ще потиска възпроизвеждането на гнилостни бактерии, докато лактобацилусите не произведат достатъчно киселина, за да ги направят безобидни.

Киселото зеле съдържа голямо количество витамин С, което укрепва имунната система и предотвратява преждевременното стареене на клетките и тъканите. В допълнение, то е пълно с витамин А, витамин В, витамин К, и U. Тези вещества предотвратяват появата на много заболявания на стомашно-чревния тракт, включително стомашна язва и язва на дванадесетопръстника. В киселото зеле се съдържа и много йод.

Зеленчукова смес

Тази проста рецепта се състои от вкусни ферментирали зеленчуци и прекрасна напитка. В 3-литров буркан сложете половин глава едро нарязано зеле, цвекло средна глава, нарязано на тънки резенчета, шепа обелени скилидки чесън и малко копър семена или пресен копър.

Зеленчуците не трябва да пълнят повече от 2/3 от буркана. Добавете 1 супена лъжица морска сол, чаша суроватка и част от водата, докато бурканите се напълнят. Поставете малка чинийка или друго отгоре, така че всички зеленчуци да са потопени в течността. Оставете за 1-2 седмици при стайна температура, след това преместете зеленчуците в хладилника.

Оказва се, че има много вкусно ястие, което можете да добавите към ежедневната си диета. Много добре помага да се справите с високо кръвно и също така да подобрите чревната микрофлора.

 

Квас от цвекло

Нарежете на тънки филийки, без да настъргвате, средна глава цвекло. Поставете цвеклото в 2-литров буркан, добавете 1-2 супени лъжици морска сол, 1 чаша суроватка, 5 скилидки чесън, 1 чаена лъжичка копър и напълнете буркана с вода. Оставя се да ферментира в продължение за 2 до 5 дни при стайна температура, след това държите буркана в хладилника. Пийте квас, разреждайте я с вода.

Една полезна напитка, която ще помогне да се отстранят различни проблеми в работата на сърдечната система. Активно се използва за почистване на тялото и стабилизиране на работата на червата. Квасът се използва за лечение на хроничен запек. Питието премахва излишните и вредни вещества от тялото, активно го почиства от токсини. Питието е уникално и като естествена “горелка” на мастни натрупвания.

 

 

Неотдавна количеството ферментирали продукти рязко намаля. Пастьоризираните и рафинирани продукти изместват ценните и здравословни продукти от рафтовете на магазините . Затова пригответе храна у дома, за да подобрите работата на червата , защото, както знаете, червата са вторият мозък,от който зависи работата на почти всички органи.

В допълнение към ползите, които ферментиралите продукти насят на нашето здраве, тяхната подготовка няма да причини много проблеми и няма да отнеме много време.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft