Възхитена съм от резултата! Слагам тестото в масло и баниците стават два пъти по-вкусни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Възхитена съм от резултата! Слагам тестото в масло и баниците стават два пъти по-вкусни!
4866
Снимков материал: pixabay.com
Възхитена съм от резултата! Слагам тестото в масло и баниците стават два пъти по-вкусни!

Възхитена съм от резултата! Слагам тестото в масло и баницата става два пъти по-вкусна!

Съставки:

  • брашно - 1 кг
  • вода - 600-650 мл
  • сол - 2 ч.л.
  • масло - 200 г 
  • лук - 800-900 г

Процес на готвене:

  • Първо омесете прясното тесто: изсипете в дълбока купа килограм брашно и постепенно добавете 600-650 мл вода + 2 ч.л. сол. Замесете тесто и оставете да втаса под фолио и покрийте за 20 минути.
  • Разделете тестото на 8 равни части. Потопете всяка в разтопено масло, което ще отнеме около 200 г.
  • Нарежете лука на ситно, добавете сол и черен пипер. Разбъркайте.
  • Разточете на тънко, намажете с разтопено масло, поръсете с лук (или сирене), навийте, след това във формата на охлюв.
  • Разстила се върху лист за печене, намазва се с яйце или масло и се пече в предварително загрята до 200º 30-35 минути.

Добър апетит!

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft