Вълшебен пандишпан за торти, пасти и кексове, БЕЗ грам брашно: Рецепта директно от сладкар, вкусът е невероятен!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вълшебен пандишпан за торти, пасти и кексове, БЕЗ грам брашно: Рецепта директно от сладкар, вкусът е невероятен!
Вълшебен пандишпан за торти, пасти и кексове, БЕЗ грам брашно: Рецепта директно от сладкар,...
920
Източник: За Жената
Вълшебен пандишпан за торти, пасти и кексове, БЕЗ грам брашно: Рецепта директно от сладкар, вкусът е невероятен!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Знаете ли, че можете да направите вкусни десерти дори без брашно?

Опитах този блат без брашно  преди години и от тогава го пека редовно. В общи линии изглежда като обикновен пандишпан, но е много по-мек, по-вкусен и по-ароматен.

За приготвянето му няма да използваме брашно, а пудинг на прах!

пандишпан с пудинг

Снимка: Pinterest

Пандишпан с пудинг на прах

Продукти:

  • 4 големи яйца
  • 4 пак. пудинг на прах на вкус
  • 100 мл кристална захар (около 150 гр.)
  • 100 мл олио
  • 2 ч. л. бакпулвер

За намазване:

  • Карамелен сос, конфитюр...

Ако решите да използвате карамелен сос, препоръчвам да намалите захарта, тортата ще е много сладка :-)

Приготвяне:

За печене се приготвя продълговата или кръгла форма или по-малка тава, намазана с масло.

Първо ще приготвим 4-те пудинга, те трябва да са еднакви - аз предпочитам ванилов пудинг, но можете да използвате и плодов пудинг или шоколадов - тортата всеки път ще има различен вкус и ще има различен цвят.

Моите деца например обожават малинов пудинг – пандишпанът мирише прекрасно и има розов цвят.

И така, пристъпваме към приготвянето на пандишпана - изсипваме пудингите в купа, добавяме бакпулвера, разбъркваме и оставяме настрана.

Целите яйца и захарта се разбиват добре на пяна. След това продължаваме да разбиваме и постепенно добавяме олиото.

А сега просто объркваме вътре готовия пудинг с бакпулвера.

Изсипва се в тава за печене и се пече 20-25 минути на 170°C.

блат с пудинг

Снимка: Pinterest

Пандишпанът трябва да се следи по време на печене, тъй като всяка фурна пече различно – зависи и дали печете в дълбока тава или на плитка тава.

Съвети:

За допълнителен вкус можете да добавите ром, ванилия или канела към тестото, също така отиват много нарязани ядки или кокосови стърготини.

шоколадов блат

Снимка: Pinterest

Можете да украсите пандишпана с пресни плодове, бита сметана или глазура.

пандишпан с ягоди

Снимка: Pinterest

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft