Разбиват се яйцето със захарта и киселото мляко. Добавят се олиото и брашното, смесено с бакпулвера. Разбърква се добре. В малка силиконова форма за кекс се изсипва сместа и се пече 55 мин в загрята фурна до суха клечка. Кексът се изважда и охлажда. С нож се отрязва горната част на и се очертава тунелче покрай стените на кекса. С малка лъжичка се издълбава по очертанията. Приготвя се кремът. В купа се разбива студеното прясно мляко с пудинга - за 3 минути е готово. Приготвя се и желатинът по указанието на опаковката, след което се смесва с крема. Кексът се пълни с готовия крем и отгоре се поставя отрязаната част. Глазурата приготвяме като разтопим маслото и добавим шоколада. Разбъркваме до гладка смес и заливаме кекса, а отгоре поръсваме със смлени орехови ядки. Оставя се в хладилник да стегне 3 часа, после се нарязва и сервира.
Да ви е сладко!
Автор:
Виолета Матева, Камено