4 яйца (разделете жълтъци от белтъци) на стайна температура
1 ч.л. екстракт ванилия
150 гр. (3/4 ч.ч.) захар
125 гр. (1 пакетче) масло, разтопено
115 гр. (3/4 ч.ч.) брашно
500 мл. (2 ч.ч.) хладко прясно мляко
пудра захар за поръсване
Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете квадратна тавичка с размери около 20х20 см.
Отделете белтъците от жълтъците. Смесете белтъците в купата на миксера и бийте, докато се втвърдят. Прехвърлете в друга купа и оставете настрана. Разбийте жълтъците със захарта, докато се получи светъл и пухкав крем. Добавете разтопеното масло и ванилията и продължете да разбивате още минута-две, след което прибавете постепенно брашното и бъркайте, докато се поеме напълно.
Бавно започнете да добавяте млякото и разбийте, докато сместа стане еднородна. Добавете внимателно белтъците - на 3 части - и ги объркайте внимателно с останалата смес с помощта на шпатула или дървена лопатка.
Полученото тесто прехвърлете в приготвената тавичка и изпечете около 40 - 70 минути (в зависимост от фурната), докато повърхността на сладкиша стане златиста.
Поръсете с малко пудра захар, щом сладкишът изстине.