Магическата торта се приготвя от прости съставки като яйца, захар, брашно, масло и мляко. Може би се чудите какво й е толкова вълшебното тогава! Всъщност вълшебен е процесът на печене - тогава се случва магията. Тестото за тортата само се разделя при печенето на три слоя - в основата си тортата е лека и кремообразна, а отгоре - пръхкаво нежна.
Използвайте форма за печене с диаметър 24 см.
Нарежете пръчките ванилия на половина и с нож извадете семената.
Загрейте млякото в тенджера заедно с пръчките ванилия. Загрейте млякото до кипване, а веднага след това го дръпнете от огъня и оставете да престои така поне един час. Колкото повече време оставите млякото с ванилията в покой, толкова по-интензивен вкус ще имате.
Загрейте фурната на 150 градуса.
Разбийте жълтъците със захарта и водата, използвайки телена бъркалка. Разтопете маслото и го добавете към сместа. Добавете брашното и солта, и разбъркайте още няколко минути, за да получите еднородна смес.
Прецедете ваниловите семена от млякото. След това прибавете млякото малко по малко в горната смес, като разбърквате постоянно.
Разбийте белтъците на твърд сняг, а след това бавно ги добавете към сместа. Поставете тестото в тавата, намазана предварително с масло, намазнете и повърхността с нож, и печете около 50 минути. Когато я извадите от фурната, тортата все още ще се клати леко. Оставете да се охлади в хладилник поне 2 часа, преди да я обърнете.
Поднесете я добре охладена.
Съвет: Поръсете пудра захар върху тортата.