Вълшебна сладост от Ориента: изумителна шоколадова баклава

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вълшебна сладост от Ориента: изумителна шоколадова баклава
Вълшебна сладост от Ориента: изумителна шоколадова баклава
19470
Вълшебна сладост от Ориента: изумителна шоколадова баклава
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ориентът е истински рай на вълшебните сладости - от дребни сладки до истински шедьоври, какъвто е и баклавата . Абсолютно заслужено тя се счита за най-елегантния ориенталски деликатес . Използването на шоколад идеално подчертава всички най-важни вкусови белези на този несравним десерт.

Фините и хрупкави листа на тестото, хармонично съчетани с пълнежа от ядки, правят тази ориенталска сладост просто да се топи в устата. В шоколадовата версия мед не се използва, но има различни рецепти, където той е включен в основните съставки. Използвайте различни видове ядки за плънката и ще имате безкрайно разнообразие от вкусни вариации на този популярен ориенталски десерт .

шоколадова баклава

ОРИЕНТАЛСКА ШОКОЛАДОВА БАКЛАВА

За баклавата:

За ароматизирания ванилов сироп:

Начин на приготвяне:

  1. Маслото трябва да се разтопи в малък съд на водна баня или да се нагрее на много ниска температура. Покрийте дъното на тавата с тънък слой масло, използвайки специална четка за сладкиши.
  2. Оформете от корите осем слоя, като мажете с масло между тях.
  3. Смелете ядките и шоколада и разбъркайте внимателно, докато масата придобие еднаква консистенция.
  4. Разстелете половината от пълнежа с шоколад и ядки равномерно върху корите.
  5. Намажете още 4 слоя с масло и ги поставете върху плънката.
  6. Поръсете останалата половина от шоколадово-ореховата смес, като я разпръснете равномерно върху цялата площ.
  7. Покрийте с последните слоеве тесто, като не забравяте да мажете всеки с разтопено масло.
  8. За сиропа използвайте малка тенджера, в която да разбъркате захарта във водата. Добавете ванилия и лимонов сок и оставете сиропа да заври. Оставете сладката смес да ври на тих огън за няколко минути. Извадете шушулката ванилия и го оставете да се охлади.
  9. Използвайки тънък и остър нож, нарежете суровата баклава на 12 квадрата (може и други форми, например на ромбове).
  10. За да се изпекат напълно корите, оставете баклавата във фурната за 50 минути на 200 ° С.
  11. Щом извадите баклавата от фурната, залейте я с ароматен ванилов сироп и изчакайте, докато се охлади напълно и може да сервира.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft