Вълшебни банички с извара и кашкавал - любими на моето семейство! Показвам как се правят - от тестото до печенето:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вълшебни банички с извара и кашкавал - любими на моето семейство! Показвам как се правят - от тестото до печенето:
Вълшебни банички с извара и кашкавал - любими на моето семейство! Показвам как се правят - от...
1790
Източник: За Жената
Вълшебни банички с извара и кашкавал - любими на моето семейство! Показвам как се правят - от тестото до печенето:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви издам рецептата на любимите Вълшебни банички на моето семейство - вълшебни, защото и да не сме гладни, щом са на масата не мирясваме, докато не изядем и последната! Пълнежът е много вкусен - с кашкавал и извара, а аз слагам и магданоз (но вие може и да го пропуснете). Ето необходимите продукти и подробната процедура от приготвяне на тестото до разтеглянето на корите и печенето:

Вълшебни банички с извара и кашкавал

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 мл):

  • 2,5 чаши топла/хладка вода
  • 1,5 чаени лъжички сол
  • 1 супена лъжица суха мая (1 торба)
  • 1 супена лъжица захар
  • 6 ​​чаши брашно

За намазване:

  • 150 г масло или маргарин
  • 50 мл олио

За плънката:

  • извара или фино сирене
  • настърган кашкавал,
  • ситно нарязан магданоз

За намазване на баничките:

  • 1 жълтък
  • 1 чаена лъжичка олио или мляко

ПРИГОТВЯНЕ:

1.

В по-дълбок съд разтворете маята и захарта в топлата вода, след това добавете брашното (постепенно) и солта, след което замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Меси се 5 минути и се оформя на топка.

тесто топка

Снимка: YouTube

2. Изсипете тестото върху леко набрашнена повърхност и го разделете на 12 еднакви топки. През това време разтопете маслото и го смесете с олиото.

тесто в масло

Снимка: YouTube

3. Сплескайте малко топчетата с пръсти и ги потопете в мазнината (виж снимката по-горе).

4. Покрийте ги и ги оставете да починат 20 минути.

тесто в разтопена мазнина

Снимка: YouTube

5. След изминалото време вземете едно парче тесто и го поставете върху гладка работна повърхност и с пръсти започнете да го разтегляте на тънка кора. Ако е необходимо, намазнете повърхността.

теглене тесто

Снимка: YouTube

6. Прегъваме тънката кора, като първо я прегъваме от едната страна, после от другата, за да се получи продълговат правоъгълник.

тесто с плънка

Снимка: YouTube

7. В средата се слага плънка, след което се прегъва от едната страна, после от другата още два пъти, за да се покрие хубаво. Повторете процедурата с цялото тесто.

сгъване баничка

Снимка: YouTube

8. Подредете "опакованите" банички в тава, покрийте ги с кърпа и ги оставете да починат 15 минути. През това време включете фурната да загрява на 190 градуса.

банички в тава

Снимка: YouTube

9. Намажете ги с жълтък и ги запечете до приятен загар. 

банички с жълтък

Снимка: YouTube

 

изпечени банички

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

вълшебни банички

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft