Вълшебните мамини прасковки с най-вкусната плънка - пръхкави, ароматни и кадифено мекички:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вълшебните мамини прасковки с най-вкусната плънка - пръхкави, ароматни и кадифено мекички:
Вълшебните мамини прасковки с най-вкусната плънка - пръхкави, ароматни и кадифено мекички:
3687
Вълшебните мамини прасковки с най-вкусната плънка - пръхкави, ароматни и кадифено мекички:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нежни, много мекички и пръхкавки, любимите сладки прасковки от мамините тефтери оживяват с тази лесна рецепта. Наистина приличат на праскова, а кадифената им повърхност шепти приятно за онова, което се съдържа вътре.

А там е цялата тайна - вместо традиционните масло и трохи от издълбаното, които присъстват в повечето рецепти, ние сложихме нещо специално, сладко и пухкаво.

Без повече приказки, ето рецептата на Вълшебните мамини прасковки с най-вкусната плънка :

Вълшебните мамини прасковки

Продукти:

За тестото:

2 яйца

200 гр. захар

60 гр. меко масло

60 гр. заквасена сметана

350 гр. брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

За крема:

варено кондензирано мляко

сладко от праскови или кайсии

Приготвяне стъпка по стъпка:

В купата на миксера смесете яйцата и захарта.

Разбийте на пяна.

яйца и захар

След това добавете постепенно много мекото масло и заквасената сметана.

тесто за сладки

Започнете да добавяте брашното, смесено с бакпулвера. Не добавяйте цялото количество наведнъж, защото може да не се наложи да използвате цялото - зависи от големината на яйцата. Тестото трябва да е с тази консистенция:

лепкаво тесто

Когато го вземете с пръсти, то ще залепне, но не се тревожете.

След това намокрете ръцете си с вода или олио, късайте по малко от тестото и оформете топки с еднакъв размер (около 35 грама тесто). Поставете всяка върху хартия за печене в тавичка, на 2-3 см една от друга.

топки тесто

Печете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, 10-12 минути. Режим отгоре-долу. Не трябва да ги препичате, само колкото леко да порозовеят.

прасковки заготовка

Готовите бисквитки трябва леко да се охладят.

Обърнете бисквитките и направете вдлъбнатини в тях, докато са все още топли.

издълбани сладки

Сега пригответе пълнежа. За целта ви трябват варено кондензирано мляко (сгущенка) и сладко от кайсии. Съотношението им е 4 към 1. Тоест за 100 грама кондензирано мляко са само 25 грама конфитюр. Кондензираното мляко трябва да е възможно най-гъсто, в противен случай пълнежът ще плава и бисквитките ще се разпаднат.

крем за прасковки

Сложете ги в купата на миксера. и разбийте до гладкост.

След това слепете с крема бисквитките. Може да поставите вътре и цял бадем или половинка орехче - става още по-вкусно!

домашни прасковки

Може сладките да отлежат половин час в хладилника, така че пълнежът да се втвърди и продуктите да стегнат. Пригответе също купа със захар и две различни оцветени течности. Можете да вземете сокове от цвекло и моркови (естествена версия), но може и да използвате безвредни бои за сладки.

мамините прасковки

Първо потопете в жълто за няколко секунди,  а след това другата половинка - в червено.

След това ги оваляйте внимателно в кристална захар.

рецепта прасковки

За разкош може да ги украсите с прясна мента вместо дръжка!

красиви прасковки

лесни прасковки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft