Вълшебният кекс с майонеза, който всеки може да приготви - пухкав отвътре, със златна коричка отвън:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вълшебният кекс с майонеза, който всеки може да приготви - пухкав отвътре, със златна коричка отвън:
Вълшебният кекс с майонеза, който всеки може да приготви - пухкав отвътре, със златна коричка отвън:
6126
Вълшебният кекс с майонеза, който всеки може да приготви - пухкав отвътре, със златна коричка отвън:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сладкишите с майонеза не са нещо необичайно в кулинарията. Всъщност майонезата успешно може да замени и яйцата, и мазнината в печивата, ако случайно не разполагаме с тях.

Днес ви предлагаме една изпитана рецепта за прекрасен кекс с майонеза и кисело мляко - пухкав отвътре и с невероятна златна коричка. Сладкишът се получава невероятно вкусен, „въздушен“ и апетитен и дори младите, начинаещи готвачи ще се справят с процеса на приготвяне, защото с него няма провали!

кекс с майонеза

Пухкав кекс с майонеза

Продукти: 

майонеза - 130 г

кисело мляко - 130 г

яйца - 2 бр.

захар - 200 г

стафиди - 100 г

брашно - 200 г

бакпулвер тесто - 1 чаена лъжичка

пудра захар (за украса) - 1-2 с.л. лъжици

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта. Работете енергично с ръчна бъркалка или използвайте миксер.

Добавете майонеза към захарно-яйчната смес, изсипете киселото мляко. Разбъркайте до гладкост.

Смесете брашното с бакпулвера, пресейте го в течната смес.

Объркайте вискозно, идеално хомогенно тесто без бучки.

Стафидите, след измиване и попиване със салфетка, се прибавят в тестото. Разбъркайте, като разпределите равномерно добавките. По желание в сместа освен стафиди може да сложите ядки, захаросани плодове, цитрусови кори и др.

Вземете форма за кекс (продълговата или кръгла с дупка в центъра). Леко намажете дъното и страните с парче масло и след това разпределете тестото. В процеса на печене кексът забележимо ще „порасне“, така че напълнете формата на не повече от 2/3.

Пъхнете я във фурната, загрята до 170 градуса. Печете около 40-60 минути. Не забравяйте да проверите готовността с дървено шишче - по клечката не трябва да има следи от мокро тесто.

пухкав кекс с майонеза

След охлаждане извадете кекса от формата. Поръсете с пудра захар през фина цедка.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft