Вързана питка
22 Декември 2011
36147
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В брашното се прави "кладенче", в което се слагат киселото мляко, солта, захарта, олиото, 3 яйца и разтворената в топла вода мая. Постепенно се налива газираната вода и се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса за около 25-30 минути.
Гототвото тесто се премесва отново и се разделя на еднакви средноголеми парчета.
Всяко парче се разточва на фитил, който се връзва на "фльонга". Подреждат се в намазнена тава и се оставят отново да втасат за 20 минути.
Питата се намазва с яйце, поръсва се със сусамовото (маковото) семе и се пече около 20-30 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари