Въртян и сукан тутманик - точно като бабиния от едно време! С тази рецепта всеки успява:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Въртян и сукан тутманик - точно като бабиния от едно време! С тази рецепта всеки успява:
Въртян и сукан тутманик - точно като бабиния от едно време! С тази рецепта всеки успява:
6659
Източник: actualno.com
Въртян и сукан тутманик - точно като бабиния от едно време! С тази рецепта всеки успява:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дъхав, пухкав и целият на конци! Да, тутманикът е цар на тестените закуски и не случайно - опиташ ли го веднъж, трудно можеш да минеш само с едно парченце. Днес ви предлагаме да опитате една сравнително лесна и много сполучлива рецепта за Въртян и сукан тутманик .

Процедурата е описана подробно в рецептата по-долу:

Въртян и сукан тутманик

Продукти:

брашно - 600 до 700 г

сол - 2 ч.л.

вода - 200 мл хладка

яйца - 2 бр. (1 жълтък за намазване)

кисело мляко - 2 с.л.

олио - 2 с.л.

захар - 1 с.л.

мая - 1/2 кубче свежа /1 пак. суха мая

сирене - по желание

сусам - за поръсване

олио - за намазване между корите

Начин на приготвяне:

Замесете меко тесто от посочените продукти, като предварително активирате маята в хладката вода. Оставете го да почине 40 минути.

След това разделете тестото на 4 части и всяка разточете на кора. Подредете корите една върху друга, като между тях намажете обилно с олио (може да използвате разтопено масло или смес от олио и масло).

Така подредените кори нарежете на ленти. Усучете всяка първо около оста ѝ, а след това завийте на охлюв и сложете в предварително приготвената тава, застлана с хартия за печене.

Щом изразходите цялото тесто, оставете оформения тутманик да втаса повторно и "напълни" тавата. Намажете го със смесения жълтък с няколко капки олио, поръсете със сусам.

Изпечете на горен и долен реотан на 180° до готовност. Ако започне да прегаря отгоре, покрийте с алуминиево фолио.

Оставете сукания тутманик да отдъхне 5 минути в тавата, покрит с кърпа.

После го извадете от тавата и оставете да се охлади напълно върху скара, покрита с кърпа. Става много вкусен и пухкав!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft