Върховна наслада за делник и празник- торта Безе от тайните рецепти на една от най- известните сладкарници

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Върховна наслада за делник и празник- торта Безе от тайните рецепти на една от най- известните сладкарници
Върховна наслада за делник и празник- торта Безе от тайните рецепти на една от най- известните...
138560
Върховна наслада за делник и празник- торта Безе от тайните рецепти на една от най- известните сладкарници
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бисквитен блат

бисквити - 1 ч.ч.

ванилия - 1 ч.л.

екстракт захар - ¾ ч.ч.

яйца - 8 бр.

За целувките:
масло - 1 с.л. разтопено

захар - 1 1/3 ч.ч.

белтъци - 6 бр.

на стайна температура

 

Сироп:
кайсии - 425 г половинки от сладко (заедно със сиропа)

захар - 1 с.л.

лимонов сок - 1 ч.л.

вода - ¼ ч.ч.

 

Начин на приготвяне:

Пригответе форма за печене с размери 9х13 и я застелете с восъчна хартия. Разтопете 1 с.л. брашно и намажете хубаво хартията. В купа сипете белтъците и ги разбийте с миксер заедно с 1 1/3 ч.ч. от захарта.

Разбивайте на средна степен около 6 минути или докато се получи пухкава смес. Сипете белтъчената смес в приготвената тава и запечете на загрята на 120 градуса фурна за около 4 часа. Извадете от фурната и махнете белтъчения блат от хартията. Поставете го на кърпа и оставете да се охлади на стайна температура. Най-добре е да престои 1 нощ, покрит с друга кърпа.

За да направите бисквитения блат, загрейте фурната на 175 градуса и застелете форма с восъчна хартия. Използвайте форма с размери 13х9. Първо, разделете белтъците от жълтъците. След това сипете 8-те жълтъка в купа, добавете ¾ ч.ч. захар и 1 ч.л. ванилов екстракт. Разбийте добре и прибавете 1 ч.ч. брашно.

В друга купа разбийте 8-те белтъка с миксер на висока скорост за около 3-4 минути. С помощта на шпатула деликатно прибавете жълтъчената смес към белтъчената и разбъркайте леко. Не ги смесвайте твърде много, тъй като белтъците ще спаднат.

Прехвърлете сместа в приготвената форма и запечете за около 20 минути или докато придобие приятен златист цвят. Извадете изпечения блат и го отделете от хартията. Оставете да се охлади.

Смесете всички продукти за сиропа – водата, лимоновия сок и захарта. Разбивайте, докато захарта се разтопи. Пасирайте кайсиите и ги добавете към горната смес. Нарежете блата на две. Сложете първия във формата, в която ще сервирате тортата. Намажете отгоре с кайсиевата смес.

Смесете всички продукти за сметановия крем и ги разбъркайте добре. Намажете върху кайсиевата смес ¼ от сметановия крем. Отгоре внимателно сложете целувчения блат и изрежете отстрани, за да пасне на размера на блатовете. Получените трохи целувки запазете.

Сложете внимателно втория бисквитен блат върху целувчения и намажете с оставащата кайсиева смес. Намажете цялата торта със сметановата смес. Начупете оставащата белтъчена смес и поръсете тортата. Охладете в хладилник, споделиха от gotvach.bg

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft