Няма нищо по-хубаво от ръчно приготвените домашни бонбони . А тази рецепта за шоколадови трюфели е без конкуренция - лесна, бърза и само от 2 съставки.
Домашни шоколадови трюфели
За по-сладки трюфели:
160 мл кондензирано мляко;
40 гр.какао на прах + какао за поръсване.
За по-богат шоколадов вкус:
100 мл кондензирано мляко;
50 гр.какао + какао за поръсване.
И в двата случая технологията за приготвяне на бонбоните е една и съща:
Приготвяне:
1. Покрийте малка правоъгълна форма (силиконова или пластмасова) с прозрачно фолио.
2. Загрейте кондензираното мляко в микровълновата за 30 секунди. След това в купа смесете кондензираното мляко и пресятото през ситно сито какао. Трябва да получите гъста шоколадова маса без бучки.
3. Изсипете шоколадовата маса във формата. Оставете в хладилник за един час.
4. Пресейте малко какао на прах върху масата. Обърнете втвърдената шоколадова маса отгоре, отстранете фолиото. Поръсете с какао отгоре.
5. Нарежете шоколадовото блокче на квадрати. Поръсете краищата им с още какао и с пръсти оформете спретнати квадратчета.
6. А можете да ги нарежете на парчета и да ги оваляте между дланите си на топки, след което да оваляте в какао на прах.
Шоколадните трюфели от две съставки са готови! Приятен апетит!