Ето една проста рецепта за евтина вечеря с пиле . Запичаме във фурната по такъв начин, че месото да запази перфектно сочността си.
Пилето е един от първите ни избори, когато решаваме какво месо да сервираме за вечеря. Най-често посягаме към гърдите – това е може би най-постното и богато на протеини месо , което ядем всеки ден.
Пилешкото месо обаче е нещо повече от гърди. Тази евтина вечеря се приготвя лесно от всякакви хубави парчета от пилето.
Освен птиче месо, съставките на това ястие включват само евтини зеленчуци. На преден план имаме зеле. Той е отличен продукт - дава усещане за ситост, но без да осигурява голямо количество калории, то е чест герой на нашите диети.
Ето какво ви трябва за днешната ни рецепта:
Евтина вечеря с пиле
Продукти:
- 6 големи пилешки бутчета или 4 бр.пилешки гърди
- 1 глава зеле
- 2 моркова
- 4 яйца
- 1 супена лъжица сметана
- Растително масло
- подправки по избор, напр.провансалски билки, сушен чесън, риган и др.
- Сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Почистете външните листа на зелето и го нарежете на ситно.
Снимка: YouTube
Настържете моркова на едро ренде. Зеленчуците се поръсват с подправките, разбъркват се и се редят в намаслена тава.
Почистете пилето и го наредете върху зелето. Поръсете със сол и черен пипер, подправете и поръсете с олио. Загрейте фурната на 200 градуса.
Снимка: YouTube
Поставете месото във фурната за около 50 минути . Междувременно разбийте яйцата със сол и черен пипер. Разбъркайте ги добре със сметаната.
Когато месото се запече, залейте зелето с готовата яйчена смес.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Поставете във фурната за още 15 минути. След изтичане на това време го извадете и сервирайте, след като почине няколко минути.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!