Върхът на всички тестени изкушения: Болярски тутманик със сирене и масло, стъпка по стъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Върхът на всички тестени изкушения: Болярски тутманик със сирене и масло, стъпка по стъпка
Върхът на всички тестени изкушения: Болярски тутманик със сирене и масло, стъпка по стъпка
2197
Източник: i-woman
Върхът на всички тестени изкушения: Болярски тутманик със сирене и масло, стъпка по стъпка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Колкото и да не ни се иска да го признаем, тестените изделия са сред най-големите изкушения в ежедневието ни. Е, понякога трябва просто да им се отдадете, защото животът се живее веднъж и трябва да ни е вкусно, нали така? Днес ви предлагаме нещо наистина много апетитно - Болярски тутманик със сирене и масло .

Ароматът му ще ви примами, а пухкавостта му ще ви плени завинаги! Ето необходимите продукти:

Болярски тутманик със сирене и масло

Необходими продукти:

  • 1,5 кг брашно, пресято
  • 30 г мая
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.ч. свинска мас
  • 125 гр краве масло
  • 250 мл газирана вода
  • 1 к.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 3 яйца
  • 500 г сирене
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. Отделяме един жълтък за намазване. След това заместваме тесто от останалите яйца, киселото мляко, втасалата мая, 1 непълна бутилка газирана вода, брашното, содата и солта. Оставяме тестото да втаса, докато удвои обема си.

После разделяме тестото на 3 части. Всяка част разделяме на 3 топки и разточваме всяка топка на правоъгълна кора. Разстиламе кората върху намаслена повърхност, поръсваме я с разтопена мазнина (смес от маста и маслото) и натрошеното сирене. Отгоре слагаме втората кора и също поръсваме с мазнина и сирена. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и сирене, навиваме на руло. По същия начин обработваме с мазнина и сирене. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и сирене, навиваме на руло. По същия начин правим и с останалите две части от тестото.

Така получаваме три рула, които навиваме като спирала в намаслена тавичка и ги оставяме да втасат. После ги намазваме с отделения жълтък, който сме разбили с малко олио, и печем тутманика около 1 час в умерено загрята фурна (170 градуса). Изваждаме готовия тутманик и го завиваме с кърпа за 15 минути.

болярски тутманик

Да ви е сладко!

тутманик със сирене

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft