Върхът на мекиците се прави с лъжица - без месене, само гребеш и пускаш в олиото! Ще помните дълго този вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Върхът на мекиците се прави с лъжица - без месене, само гребеш и пускаш в олиото! Ще помните дълго този вкус:
Върхът на мекиците се прави с лъжица - без месене, само гребеш и пускаш в олиото! Ще помните...
8500
Върхът на мекиците се прави с лъжица - без месене, само гребеш и пускаш в олиото! Ще помните дълго този вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна рецепта, която трябва да запишете. Всички съставки се смесват и се получава меко тесто, което се гребва с лъжица и се пуска в тигана с олиото.

Освен това в тестото се добавя ситно нарязания пресен лук, а по желание може да се добави и магданоз, който прави мекичките (или както искате ги наречете) още по-вкусни.

Ето необходимите продукти за тези Йогурт мекици от бъркано тесто :

Йогурт мекици от бъркано тесто

Продукти: 

  • 2 яйца
  • 500 гр. брашно
  • 300 гр. кисело мляко/заквасена сметана
  • 100 мл вода
  • 300 гр. сирене
  • 2 глави млад лук (може да замените пресния лук с праз, пак ще е вкусно)
  • 1 пакетче бакпулвер (10 гр.)
  • 50 мл олио
  • сол според нуждите

Приготвяне:

В по-дълбока купа сложете гъстото кисело мляко - 300 гр. (ако нямате може и заквасена сметана) и добавете две яйца. Разбийте добре с миксер до получаването на хубав крем. Добавете сол на вкус.

продукти мекици

Към сместа добавете пресятото брашно (400 г) и едно пакетче бакпулвер. Разбийте отново с миксера, докато се балансира добре и получите хомогенна, компактна смес.

приготвяне тесто

Тъй като сместа е гъста, добавете 100 мл студена вода и продължете да бъркате. Сиренето се натрошава с ръце или вилица и се добавя към сместа. Сега разбъркайте с лъжица или шпатула.

тесто за мекици

тесто със сирене

Добавете 50 мл олио и отново разбъркайте. Зелените пера на пресния лук и главите нарежете на ситно, а ако желаете добавете малко прясна, зелена подправка, прясно нарязана и добавете към тестото.

тесто с лук

тесто с пресен лук

Разбъркайте, за да се разпределят равномерно всички съставки. Загрейте олио в тиган на умерена температура, след което с лъжица гребвайте от тестото и го пускайте в сгорещеното олио.

мекички в тигана

Запържете по няколко минути от двете страни, докато добият приятен златист цвят. Изпържените мекотели се изваждат в купа и се нареждат в чиния, покрита с хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина.

зачервени мекици

мекици с пресен лук

Сервирайте ги топли или студени, много са вкусни и меки като памук. Страхотни са като бърза закуска или вечеря, а могат да се сервират и като лека закуска или предястие.

лучени мекици

йогурт мекици

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft