Реших да изпека соленките не във фурната, а в тостера! Станаха върхът - хрупкави и чудно препечени:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Реших да изпека соленките не във фурната, а в тостера! Станаха върхът - хрупкави и чудно препечени:
Реших да изпека соленките не във фурната, а в тостера! Станаха върхът - хрупкави и чудно препечени:
3383
Реших да изпека соленките не във фурната, а в тостера! Станаха върхът - хрупкави и чудно препечени:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В магазина можете да закупите разнообразие от соленки с широка гама от вкусове. Всички обаче знаем, че индустриалните закуски са пълни с мазнини, особено с вредни добавки, консерванти и изкуствени подобрители на вкуса. Затова няма нищо по-добро от домашно приготвените соленки.

Ако не сте опитвали тези солени бирени кексчета , то запишете си рецептата и ги направете следващия път. Процедурата е много проста: омесвате тестото в купа, след което късате малки парченца, правите малки топчета и ги печете в тост-сандвичник или гофретник. Ето какво ви трябва за вкусните и лесни Соленки в тостер :

Соленки в тост-сандвичник

Продукти: 

  • 400 г брашно
  • 200 мл олио
  • 125 мл бира (всякаква)
  • 1/2 пакетче бакпулвер (5 г)
  • 1 малка чаена лъжичка сол
  • 30 г сусамово семе
  • 30 г ленено семе

Приготвяне: 

Изсипете брашното в дълбока купа, добавете бакпулвера, солта, сусама и лененото семе, след което разбъркайте. Наливат се олиото и бирата, след което сместа се омесва. Направете топчета и ги изпечете (около 3 минути всяка) в гофретник или тост-сандвичник. 

соленки в сандвичник

От тази смес се получиха 25 бр. 

соленки в гофретник

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft