Ябълкови сладкиши под път и над път - с нарязани ябълки, с настъргани ябълки, дори с цели ябълки. Но едва ли сте опитвали невидим ябълков сладкиш ! Да, точно така се казва десертът, който ще ви представим днес.
Невидим ябълков сладкиш
Продукти:
4 ябълки
1 с.л.коняк
3 яйца
100 мл прясно мляко
1 пак.бакпулвер
160 гр.захар
60 гр.брашно
2 с.л.олио
2 с.л.масло
3 с.л.орехи
Приготвяне:
Разбийте 2 яйца с 80 грама захар на лека пяна. Добавете пресятото брашно с бакпулвера. След това постепенно прибавете олиото, млякото и коняка.
Обелените ябълки нарежете на много тънки резени и ги разбъркайте в тестото.
Прехвърлете сместа във форма с диаметър 18 см и печете на 200 ° С в продължение на 30 минути.
Пригответе плънката: смесете 1 яйце, 2 супени лъжици разтопено масло и 80 гр.захар. Разбийте с тел.
Залейте с получената смес горещия сладкиш, а отгоре поръсете с орехи.
Отново пъхнете във фурната и продължете печенето още 10-15 минути.
Охладете готовия сладкиш и го поставете в хладилника за една нощ.
Приятен апетит!