В кръгла тавичка разстелете 2-3 листа от корите, след това покрийте с малко натрошено сирене и отново с 2-3 листа кори. Редувайте продуктите така, докато се изчерпат, като завършите с ред кори. Нарежете на парчета с остър нож. Олиото сгорещете и полейте с него баницата навсякъде.
Заливка: разбийте яйцата със захарта и солта, след това постепенно добавете газираната напитка, като продължавате да разбивате. Залейте със сместа корите, като внимавате да не остават сухи места. Разтърсете тавата, така че заливката да попадне и между разрезите.
Печете баницата в предварително загрята умерена фурна (180 градуса).
За да стане по-пухкава, след като я извадите покрийте с фолио или хартия за печене и обърнете тавата върху 3 купички (или чашки), след което оставете да се охлади така. При този метод тавата не трябва да е намазнена или с незалепващо покритие!
Газирана баница
7 Ноември 2013
84998
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари